Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Knygos transformacija: tarptautinis menininkų simpoziumas bibliotekoje

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka, siekdama atkreipti dėmesį į knygų „gyvenimo“ pabaigos temą ir skatindama ieškoti knygų tolesnio panaudojimo alternatyvų, birželio 27 d. – liepos 1 d. sukvies užsienio ir Lietuvos meno kūrėjus į simpoziumą, kurio metu iš nebetinkamų naudoti spaudinių bus kuriami nauji meno kūriniai.

Tarptautiniame simpoziume dalyvaus 11 žymių menininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių:

  1. Kristina Norvilaitė-Geniušienė, Lietuva;
  2. Marija Marcelionytė-Paliukė, Lietuva;
  3. Vaidotas Janulis, Lietuva;
  4. Vaiva Kovieraitė-Trumpė, Lietuva;
  5. Lina Žutautė, Lietuva;
  6. Ea ten Kate, Švedija;
  7. Kadri Toom, Estija;
  8. Lembe Ruben, Estija;
  9. Alicja Magiera, Lenkija;
  10. Darja Smirnova, Latvija;
  11. Martinš Kruminš, Latvija.

 

Birželio 30 d. nuo 10 iki 16 val. bibliotekos II aukšto fojė lankytojai galės ne tik stebėti meninių instaliacijų kūrybos procesą tiesiogiai, bet ir patys turės galimybę dalyvauti edukacijoje „Iš lapo – į puslapį“.

 

Edukacijoje „Iš lapo – į puslapį“ lankytojai augalų lapus ir žiedus galės dėlioti įvairiomis kompozicinėmis struktūromis ir nenaudodami sudėtingų grafikos staklių, pasikliaudami rankos jėga, atspausdinti popieriaus lakštelyje. Ką kurs, nuspręs pats kūrybinių dirbtuvių dalyvis. Tai gali būti knygos skirtukas, atvirukas, miniatiūra ar tiesiog būsimos knygos lapai.

 

Liepos 1 d. 17.30 val. bibliotekos III aukšto galerijoje vyks tarptautinio menininkų simpoziumo „Knygos transformacija“ kūrinių parodos atidarymas.

 

Atidarymo metu bus pristatytos menininkų sukurtos instaliacijos, kurias papildys tvarumo ir žiedinės ekonomikos principų taikymo aktualijos ir meno svarba visuomenei. Sukurtos instaliacijos bus eksponuojamos Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje iki rugsėjo 30 dienos. Vėliau kūrinius bus galima apžiūrėti Šiaulių ir Telšių apskričių viešosiose bibliotekose.

 

Projektą „Knygos transformacija: tarptautinis menininkų simpoziumas bibliotekoje“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos informacija.