Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Marijampolėje pristatytas sportininkų rengimo centrų rekomendacijų projektas

Marijampolėje vyko Lietuvos savivaldybių sporto vadovų asociacijos (LSSPVA) posėdis, kuriame dalyvavo savivaldybių sporto padalinių vadovai, Nacionalinės sporto agentūros prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kompetencijų centro vadovė Vilma Čingienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovai Einius Petkus ir Agnė Vanagienė ir Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius, Nacionalinės sportininkų asociacijos atstovė, trišuolininkė Diana Zagainova, Lietuvos savivaldybių sporto mokymų įstaigų vadovų asociacijos prezidentas Marius Jukonis ir kitų sporto organizacijų atstovai.

Susirinkusius iš visos Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovus ir atstovus pasveikino Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis: „Džiaugiuosi, kad posėdis pirmą kartą vyksta Marijampolėje, kur galėsite susipažinti su mūsų sporto infrastruktūra ir kartu susirinkę turėsite galimybę aptarti sėkmingo fizinio aktyvumo ir sporto vystymo savivaldoje klausimus. Linkiu produktyvaus posėdžio ir sėkmingų susitarimų sprendžiant bendradarbiavimo su atsakingomis šalies sporto institucijomis, kūno kultūros ir sporto vystymo klausimus.“

Asociacijos vadovas Gintaras Jasiūnas pasidžiaugė dideliu šalies sporto organizacijų susidomėjimu ilgai laukto dokumento projektu – „Ko gero, tai pirmasis šalies savivaldybių sporto plėtotę reglamentuojantis dokumentas, kuris parengtas atsižvelgiant į šalies savivaldybių sportui atstovaujančių organizacijų pasiūlymus. Džiugu, kad pavyko sutarti su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Nacionaline sporto agentūra dėl bendro darbo eigos.“

Šiaulių miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas LSSPVA prezidentas Gintaras Jasiūnas pristatė rengiamą Lietuvos savivaldybių biudžetų lėšomis finansuojamų sportininkų rengimo įstaigų ir organizacijų veiklos reglamentavimo rekomendacijų projektą. Vyko diskusija dėl rekomendacijų paskirties ir panaudojimo siekiant gerinti sporto organizacijų veiklos kokybę ir efektyvumą. Diskutuojant nutarta dokumentą tobulinti iki gruodžio 1 d. teikiant pastebėjimus ir siūlymus el. paštu.

Posėdyje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpinio sporto direkcijos vadovas Einius Petkus ir direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė pristatė pasirengimo dalyvauti 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse situaciją ir naujausias aktualijas ir iššūkius, atsakė į savivaldybių sporto padalinių vadovų klausimus.

Susitikime aptarti ir kiti aktualūs sporto savivaldybėse vystymo klausimai ir naujausios aktualijos, susijusios su sporto ir fizinio aktyvumo projektų įgyvendinimu, bendradarbiavimo su Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir kitomis sporto organizacijomis klausimai.

Marijampolės sporto centro direktorius Karolis Bauža posėdžio dalyviams pristatė savivaldybėje įgyvendinamas iniciatyvas sporto srityje, pasikeitusią sporto centro infrastruktūrą ir administravimą ir naujų pokyčių rezultatus.

Pasibaigus asociacijos posėdžiui, susitikimo dalyviai buvo pakviesti apžiūrėti Marijampolės sporto infrastruktūros objektus.

Sporto skyriaus vedėjas LSSPVA prezidentas Gintaras Jasiūnas Šiaulių sportininkų rengimo centrų, akademijų ir sporto gimnazijos direktoriams bei pavaduotojams taip pat pristatė rengiamą Lietuvos savivaldybių biudžetų lėšomis finansuojamų sportininkų rengimo įstaigų ir organizacijų veiklos reglamentavimo rekomendacijų projektą.

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė

Danguolės Micutienės ir Indrės Bubelytės nuotraukos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas