Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Miesto Savivaldybėje buvo rašomas Nacionalinis diktantas

Šiemet jau 14-ą kartą vykęs Nacionalinis diktantas – tai tarptautinis suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantis konkursas. Vieniems tai proga pasitikrinti rašybos įgūdžius, kitiems – pasivaržyti, tačiau visiems tai galimybė didžiuotis unikalia lietuvių kalba, o ir padarius klaidų – išmokti ko nors naujo. Tai skelbia ir šių metų organizatorių šūkis – „Rašyk. Klysk. Išmok“.

Diktanto organizatoriai – Pilietinės minties institutas, LRT, Valstybinė lietuvių kalbos komisija ir jų partneriai, diktanto rėmėjas – Šiaulių bankas.

Diktanto dalyviai rašė Agnės Žagrakalytės tekstą „Invazinė rūšis“, kurį skaitė diktorius Marius Žiedas.

Šiemet diktanto rašyti į Šiaulių miesto savivaldybę atėjo 8 šiauliečiai. Konkurso dalyvius pasveikino Lietuvių kalbos draugijos garbės narys, Šiaulių skyriaus pirmininkas, kalbininkas Algirdas Malakauskas, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus kalbos tvarkytoja Aušrinė Rinkevičienė. Diktanto dalyviams buvo padovanotos knygos apie Šiaulius ir rašikliai su Šiaulių simbolika.

Šiauliečiai diktantą galėjo rašyti ir bibliotekose. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje diktantą rašė 23, o Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos 3 padaliniuose (Bibliografijos-informacijos skyriuje, Vaikų literatūros skyriuje ir „Saulės“ filiale) – 53 asmenys.

Diktanto tekstas bus paskelbtas interneto svetainėse www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

100 geriausiai diktantą parašiusiųjų bus pakviesti dalyvauti Nacionalinio diktanto finale, vyksiančiame gegužės mėnesį Vilniuje, kur bus išrinktas raštingiausias moksleivis, suaugusysis ir užsienio lietuvis. Tikimės, kad kaip kiekvienais metais tarp jų bus ir šiauliečių.

Vitalio Lebedžio nuotraukos

 

Kultūros skyriaus kalbos tvarkytoja (vyr. specialistė) Aušrinė Rinkevičienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas