Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Nuskambėjo paskutiniai festivalio „Resurrexit“ akordai

Didįjį trečiadienį festivalio uvertiūra pradėtas XLI festivalis „Resurrexit“ savo gerbėjus džiugino ir ištisą Velykų savaitę. Šiemet meilę Dievui ir Žmogui spinduliavęs reprezentacinis Šiaulių miesto renginys klausytojams pateikė net dvylika skirtingų meninių programų – nuo klasikinės muzikos iki audringo ispaniškojo flamenko.

Koncertai vyko Šiaulių miesto bažnyčiose, kamerinėje salėje „Polifonija“, Valstybiniame Šiaulių dramos teatre ir Tytuvėnų vienuolyne.

Savo meistriškumą demonstravo ir jaunieji, ir pripažinti Lietuvos atlikėjai bei kolektyvai: Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo orkestras, kamerinis ansamblis „AR‘s Musica“, kamerinis choras „Aidija“, Naujosios vokalinės muzikos kolektyvas „Melos“, o taip pat dainuojamosios poezijos kūrėja Ingaja, savo muziką atlikusi sykiu su Klaipėdos violončelių kvartetu.

Sulaukta atlikėjų iš užsienio. Virtuozišku atlikimu stebino norvegų klarnetininkas Roger Arve Vigulf ir lenkų vargonininkas Piotr Rojek. O Barselonos flamenko baleto kvartetas dramos teatro salėje žiūrovus įsuko tikrą meilės audrą!

Šeštadienį ir vėl kvietė „Skambančios Šiaulių bažnyčios“. Visose miesto katalikiškose bažnyčiose skambėjo geriausių šalies saviveiklinių kolektyvų atliekama sakrali muzika. Keturių miesto parapijų tikintieji plojimų negailėjo Vilniaus arkikatedros bazilikos jaunimo chorui, Klaipėdos universiteto mišriam chorui „Pajūrio aidos“, VILNIUS TECH akademiniam chorui „Gabija“, Vilniaus universiteto merginų chorui „Virgo“, Klaipėdos kultūros centro „Žvejų rūmai“ merginų chorui „Dangė“ ir Vilniaus universiteto kameriniam orkestrui.

Per Atvelykį tradiciškai ypač gausus gerbėjų būrys susirinko į festivalio „Resurrexit“ uždarymo koncertą, kurio metu skambėjo didinga Felixo Mendelssohno Bartholdy muzika. Tris jo sukurtas psalmes atliko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras ir choras, Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“, solistai Rita Petrauskaitė (sopranas), Beata Ignatavičiūte (sopranas), Aurimas Raulinavičius (tenoras). Dirigavo svečias iš Vokietijos Mihály Zeke.

Festivalio organizatorius – koncertinė įstaiga Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“.

Rėmėjai: Šiaulių miesto savivaldybė, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, UAB „Verslavita“.

 

KĮ „Polifonija“ informacija

Nuotraukos: LINA KODI, Bad Monkey Studio

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas