Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasaulinės Žemės diena Šiaulių regione: moksleiviai ir aplinkosauginės veiklos

Šiais metais Pasaulinė Žemės diena sulaukė kaip niekada didelio susidomėjimo. VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras (ŠRATC) džiaugiasi ugdymo įstaigų susidomėjimu aplinkosauginėmis edukacijomis, kurios kovo 18–22 dienomis pravestos daugiau nei 400 moksleivių.

Žemės dienos savaitė atidaryta kovo 18 d. Šiaulių kultūros centre, kurioje moksleiviams pristatyta atnaujinta edukacinė programa tema „Planeta vs Plastikas“. Edukacijos tęstos kovo 19 d. Radviliškio rajono Šeduvos gimnazijoje, kovo 20 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje, kovo 21 d. Akmenės rajono Kruopių pagrindinėje mokykloje. Baigiamasis renginys įvyko kovo 22 d. Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijoje.

Edukacijų metu moksleiviams ir jų mokytojams pristatyta plastiko taršos žala žmogui ir gamtai, atliekų rūšiavimo svarba ir šiuolaikinės atliekų perdirbimo galimybės. Vaikai stebėjosi, kad šiandien plastiko atliekų jau randama ir Everesto viršūnėje, ir Marianų įduboje. Norėdami gyventi ir kurti švarią aplinką, moksleiviai mokėsi tinkamo atliekų rūšiavimo praktinių užduočių metu.

Renginių dalyviai pirmieji išbandė viktoriną „Kahoot“ mokymosi aplinkoje, kur ne tik pasitikrino savo žinias, tačiau ir pasivaržė su draugais. Daugiausia taškų pelnę dalyviai buvo apdovanoti tvariomis įstaigos dovanomis.

ŠRATC specialistės buvo pakviestos ir į Šiaulių miesto STEAM kūrybinių darbų konkurso-parodos „Žemei reikia draugų“ vertinimo komisiją, kurio metu išrinko tris geriausius lopšelių-darželių grupių darbus. Iki kovo 28 d. šie ir kiti darbai eksponuojami „Meno arkoje“, Šiaulių miesto bulvare.

„Linkiu laimėti prieš plastiką“, „Tavęs niekas nesustabdys“, „Kovok už švarą“, „Tu esi gražiausia planeta“, „Gyvuok per amžius! Mes tave saugosime!“ ir kiti vaikų palinkėjimai renginių metu nugulė į Pasaulinei Žemės dienai skirtą plakatą, kuris, tikimasi, taps ir kitų renginių tradicija. 

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro informacija ir nuotrauka

Miesto ūkio ir aplinkos skyrius