Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasveikinti Šiaulių miesto globėjai

Globėjų dienos proga Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasveikino šiauliečius, kurie savo namų duris plačiai atvėrė biologinėse šeimose negalintiems augti vaikučiams. Savivaldybėje apsilankiusiems globėjams miesto šeimininkas įteikė gėlių, simbolines dovanėles ir padėkojo už jų prisiimtus įsipareigojimus.

Liepos 7-ąją Lietuvoje minima Globėjų diena, ta proga miesto globėjus pasveikino Šiaulių meras A. Visockas.  Globėjai į susitikimą su miesto vadovu atsivedė ir globojamus vaikus. Susitikime kalbėta apie iššūkius, su kuriais susiduria vaikus globojantys asmenys, pagalbą, kurią gauną ar negauna iš įvairių institucijų.

Globėjai pasakojo, kaip ryžosi tokiems gyvenimo pokyčiams, kad užauginę ar dar augindami savus, ėmėsi padėti ir galimybės savose šeimose neturintiems augti vaikams.

 

Pasak Ramutės Pilypienės, Socialinių paslaugų skyriaus vedėjos, daugelis vaikų turi tėvus, tačiau kai kuriems vaikams tenka augti ne savo biologinėje šeimoje, o globėjų šeimoje, šeimynoje ar šeimų namuose. Šeimos, pasiryžusios globoti vaikus, deda daug pastangų, kad šie vaikai vėl galėtų suprasti, ką reiškia gyventi šeimoje, pajusti meilę, rūpestį, saugumą.

 

„Esu įsitikinęs, kad globėjai turi turėti savo pašaukimą, nes tikrai daug rūpesčių yra ir su mažyliais, ir su paaugliais. Globėjų šeimose augantys vaikai turės galimybę užaugti puikiais žmonėmis, atsakingais tėvais. Noriu tiesiog nusilenkti Jums už tą pasiryžimą ir įsipareigojimą, taip perduodant pagarbą visiems miesto globėjams. Linkiu ir dideliems, ir mažiems kuo geriausios sveikatos, rasti tinkamiausius tarpusavio sutarimo kelius kuriant pasitikėjimą ir sklandžiai žingsniuojant per gyvenimą“, –  kalbėjo meras Artūras Visockas.

 

Šiaulių meras pasveikino, dovanėles ir gėles įteikė rūpintojai Indrei Jakševičiūtei, globėjams Genei Leščiauskienei, Ingai Vireikienei, Redai Alasauskienei, Vitalijai ir Nerijui Vaičaičiams.

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis