Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pradedami dviračių gatvės ir triukšmo sienelės įrengimo darbai

Šiauliečiams, dviračiais ar pėstute traukiantiems į Aukštelkės ir Bubių pusę, bus sudarytos daug patogesnės ir saugesnės sąlygos aktyviam laisvalaikiui. Artimiausiu metu bus atnaujintos senosios dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpos, atsiras ir pirmoji mieste dviračių gatvė. Gerų naujienų sulauks ir Karaliaučiaus gatvės dalies gyventojai: nuo intensyvaus eismo triukšmo juos saugos šiuolaikiška sienelė.

Pagal parengtą projektą palei Karaliaučiaus gatvę (nuo Gegužių g. iki miesto ribos) bus atliekami šie darbai:

 

  • įrengti atskiri pėsčiųjų ir dviračių takai. Nuo Gegužių g. ties degalinės teritorija (ilgis 90 m) ir nuo Karaliaučiaus g. 27 iki įvažiavimo į Karaliaučiaus g. 41/ PC „Promo“ (ilgis 302 m);
  • įrengta dviračių gatvės nuo Karaliaučiaus g. 41/ PC „Promo“ iki miesto ribos / Prūsų g. (ilgis 585 m);
  • įrengta triukšmo mažinimo sienelė gyvenamųjų namų pusėje (ilgis 618 m);
  • sumontuota vaizdo stebėjimo kamera.

 

Atnaujinami pėsčiųjų ir dviračių takai schemoje pažymėti raudonai

 

Dviračių gatvė bus pirmoji tokia gatvė Šiaulių mieste, skirta nemotorinių ir motorinių transporto priemonių (mišriam) eismui, kurioje eismas galimas ne didesniu kaip 30 km/h greičiu ir draudžiamas lenkimas. Šioje gatvėje automobilių eismas bus vienkryptis. Įvažiuojama ties rajono riba, išvažiuojama ties PC „Promo“. Dviratininkų judėjimas numatytas abejomis kryptimis.

Dviračių gatvės poreikis atsirado siekiant išspręsti teisės aktus atitinkančias dviratininkų eismo sąlygas ir užtikrinti privažiavimus į šioje atkarpoje suformuotus sklypus, kuriuose planuojama gyvenamųjų namų statyba. Labai gaila, bet siekiant sutalpinti būtiną infrastruktūrą, teks kirsti medžius, augančius tarp esamo pėsčiųjų ir dviračių tako ir privačių sklypų.

Rangovas RUAB „Šiaulių plentas“. Planuojama rangos darbų pabaiga  2024 m. gruodžio mėnuo.

Pagal Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus informaciją

Viršelyje „Google Street View“ ekranvaizdis

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis