Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Prezidentas globėjui iš Šiaulių įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Tėvo dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu už nuopelnus tėvystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą ir įkvepiantį pavyzdį apdovanojo devynis tėvus ir globėjus. Tarp apdovanojimus pelniusių vyrų – ir žinomas šiaulietis globėjas Alfredas Tijūnaitis.

„Tėvystė – viena svarbiausių žmogaus gyvenime užduočių – ryškiausiai šviečia tuomet, kai yra priimama su didele atsakomybe ir meile vaikui. Kaip neatšaukiamas žmogaus ryšio su žmogumi liudijimas ji geba pasiekti kiekvieną širdį“, – kreipdamasis į apdovanojimų ceremoniją susirinkusius tėčius sakė šalies vadovas.

Prezidentas pažymėjo, kad ne vieno iš susirinkusių tėvų gyvenimo istorijos paženklintos ir skaudžiomis patirtimis, tačiau jos neužgesino jų vidinės šviesos. „Šiandien ji dar ryškiau šviečia Jūsų atžalų darbuose ir pasiekimuose, Jūsų įkvėptose veiklose, rūpestyje iš kartos į kartą perduoti tai, kas niekada nesibaigia, – besąlygišką tėvo meilę. Ne vienam iš Jūsų tėvystė taip pat suteikia energijos visuomeninei, savanoriškai veiklai, pagalbai artimui ar bendruomenei“, – sakė valstybės vadovas.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotas šiaulietis Alfredas Tijūnaitis kartu su žmona Aušra užaugino dvi dukras, o nuo 2018 m. ėmėsi globoti vaikus. Per visą šį laikotarpį šeima globojo daugiau nei dvidešimt vaikų.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį šiemet jau yra gavusi ir Alfredo Tijūnaičio sutuoktinė Aušra Tijūnaitienė. Už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai Prezidentas Gitanas Nausėda valstybės apdovanojimą jai įteikė Motinos dienos išvakarėse.

Už prisiimtą atsakomybę, nuoširdumą ir kuriamą pavyzdį, Aušrai ir Alfredui Tijūnaičiams gegužės mėnesį dėkojo ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Tijūnaičiai ir vien šiuo metu globoja 7 vaikus nuo pusantrų iki 15 metų.

Apdovanotiems tėvams Prezidentas padėkojo už kantrybę, rūpestį ir atsakomybę einant sudėtingu ir be galo reikšmingu tėvystės keliu. Šalies vadovas palinkėjo, kad apdovanotųjų gyvenimo pavyzdys dar ilgai būtų įkvėpimo šaltiniu ir kitiems Lietuvos vyrams, o juos pačius kasdien apgaubtų vaikų meilė, pagarba ir dėkingumas.

Prezidento iniciatyva prieš trejus metus buvo priimtos Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisos, kurios leidžia valstybei išreikšti padėką ir pagarbą už nuopelnus auginant ir ugdant vaikus ne tik mamoms, bet ir tėčiams.

Pagal Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos informaciją

Nuotraukos Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos / Eitvydas Kinaitis ir Šiaulių miesto savivaldybės/ Vitalis Lebedis

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis