Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Profesinės šventės proga pasveikinti Šiaulių miesto socialiniai darbuotojai

Lietuvos socialinių darbuotojų dienos proga Šiaulių miesto savivaldybė surengė socialinių darbuotojų profesinės šventės paminėjimą. Į renginį, kuris vyko Šiaulių kultūros centre, susirinko per 500 šventiškai nusiteikusių socialinės srities darbuotojų, dirbančių 40 socialines paslaugas teikiančiose nevyriausybinėse ar viešosiose organizacijose, savivaldybės įstaigoje. Pažymėtina, kad miestiečiams socialines paslaugas teikia 673 darbuotojai.

Socialinius darbuotojus, už jų didžiausios pagarbos vertą darbą, pagerbti atvyko Šiaulių miesto savivaldybės vicemeras Justinas Švėgžda, Mero patarėjas Vincas Urbonavičius ir Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis.

 

Vicemeras sveikinimo kalboje pasidžiaugė, kad saulės miesto socialinės srities darbuotojų būrys, vedinas tikėjimo, suteikia pagalbą žmogui būtent tuo metu, kai tos pagalbos labiausiai reikia, ir tai daro su didžiule kantrybe, supratimu ir stiprybe.

 

Visi supranta, koks sudėtingas yra šios srities darbuotojų atliekamas darbas, kai diena iš dienos padedama žmonėms, rūpinamasi tais, kurie jaučiasi pamiršti ir suteikiama pagalba tiems, kuriems jos labiausiai reikia. Po socialinio darbuotojo ar savanorio gerumo sparnu telpa visi: ir maži ir dideli, ir jauni ir vyresni, o darbai, kuriuos atlieka jie yra kilnūs ir garbingi.

 

Šventės metu nuoširdžiausi padėkos žodžiai išsakyti Šiaulių miesto socialiniams darbuotojams, dirbantiems socialines paslaugas teikiančiose nevyriausybinėse organizacijose, savivaldybės įstaigose, socialines paslaugas teikiančiose įstaigose, vaikų dienos centruose, už jų kilnų ir atsakingą darbą, už ištiestą ranką labiausiems pažeidžiamiems ir vienišiems, ieškantiems sprendimų ir padedantiems įveikti sunkiai sprendžiamas problemas, už tikėjimą ką daro ir už pasišventimą kasdieniam darbui.

Didžiulis dėmesys buvo skirtas darbuotojams, kurie socialinių paslaugų įstaigoms atidavė didžiąją savo gyvenimo dalį. Savivaldybės mero pavaduotojas įteikė mero padėkas, atminimo dovanas ir gėles šiems darbuotojams, už dešimtmečius nuoširdaus darbo, atsidavimą ir nepriekaištingą pareigų atlikimą, teikiant socialines paslaugas, už atsakingą ir profesionalų požiūrį į atliekamą darbą, ir kartu su darbuotojais nueitą kelią:

Jovitai Grušienei, Šiaulių miesto savivaldybės globos namų dienos centro „GODA“ individualios priežiūros darbuotojai už tris dešimtmečius nuoširdaus darbo, kūrybiškumą ir iniciatyvumą, nepriekaištingą pareigų atlikimą ir rūpinimąsi dienos centro ,,Goda“ lankytojais, bei atsidavimą socialinio darbo profesijai.

Vytautui Žymantui, Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centro darbininkui už dešimtmetį nuoširdaus darbo, begalinę kantrybę, supratingumą ir rūpestingumą, nepriekaištingą pareigų atlikimą ir vertybių puoselėjamą ir buvimą pavyzdžių kitiems.

Profesinės šventės metu taip pat buvo įteikti nominacijų apdovanojimai už nuoširdų darbą, reikalaujantį atsidavimo, sielos kilnumo ir didelės kantrybės, už atsakingą pagalbą tiems, kurie atsidūrė sudėtingoje gyvenimo situacijoje. Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Ramutė Pilypienė pasidžiaugė, kad nominacijas sukūrė Šiaulių globos namų dienos centro ,,Goda“ socialinių dirbtuvių lankytojai, padedami socialinio darbuotojo.

Vakaro metu įteiktos 2024 m. nominacijos:

,,Metų iniciatyva“ - Justinai Pinčiauskaitei, Šiaulių miesto savivaldybės globos namų dienos centro „GODA“ padalinio vadovei, už dėmesį kiekvienam centro lankytojui, gebėjimą motyvuoti juos siekti savo asmeninio tikslo, patikėti savo galiomis ir nebijoti iškilusių kliūčių bei jas sėkmingai įveikti.

,,Metų ištvermė“ – Livetai Lapinskaitei, Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinė darbuotojai, už kompetentingą darbą, profesionalias įžvalgas ir racionalius sprendimus organizuojant asmeninės pagalbos bei pagalbos į namus paslaugas.

„Metų atsakomybė“ – Violetai Alejūnienei, Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centro globos koordinatorei, už kilnų ir prasmingą ilgametį darbą padedant surasti įtėvius ar globėjus be tėvų globos likusiems vaikams bei visuomenei skleidžiamą žinią apie vaikų globos svarbą ir prasmingumą.

,,Metų talentas“ - Odetai Navickaitei, Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinei darbuotojai, už kūrybiškumą ir atvirumą naujovėms organizuojant įstaigos lankytojų veiklą bei gebėjimą suburti kolektyvą bendroms veikloms.

,,Metų naujokas“Deimantei Bušienei, Šiaulių miesto šeimos centro globos koordinatorei, už skatinimą priimti į savo namus ir širdį tėvų globos netekusius vaikus ir aktyvų dalyvavimą bendruomenės renginiuose.

„Metų bendrystė“ - Linai Grigulei, Kompleksinių paslaugų namų „Alka“ Individualios priežiūros darbuotojai, už indėlį stiprinant bendruomenę, bendradarbiavimo ir vieningumo skatinimą, nuolatinę veiklą gerinant vaikų ir bendruomenės santykį ir empatiškumą.

,,Metų kantrybė“Gretai Peleckienei, Kompleksinių paslaugų namų „Alka“ socialinei darbuotojai, už išskirtinę kantrybę ir racionalius sprendimus susidūrus su kylančiais iššūkiais ir sunkumais.

,,Metų  blyksnis“Irmai Gružinskienei, Kompleksinių paslaugų namų „Alka“ socialinei darbuotojai, už iniciatyvumą, naujų idėjų generavimą, ir sprendimus, kurie prisideda prie dienos centro veiklos gerinimo.

,,Metų darbštuolis“ Aušrai Gabalienei, Šiaulių miesto šeimos centro socialinei darbuotojai, už išskirtinį kruopštumą, sąžiningumą ir atsakingumą, bei nuolatinę pagalbą vaikams netekusiems tėvų globos.

,,Metų spartuolis“ Modestai Elksnytei, Šiaulių miesto savivaldybės globos namų individualios priežiūros darbuotojai, už universalumą, naujovių ieškojimą ir iniciatyvumą, bei išskirtinį kruopštumą, atidumą, atsakingumą, empatiją ir kantrybę.

,,Metų šuolis“ Silvai Aniūnienei, Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinei darbuotojai, už begalinį norą augti ir tobulėti, už atsakingumą, empatiją, kantrybę ir sėkmingą startą naujose pareigose.

,,Metų šiluma“ - Algimantei Kapkienei, Šiaulių miesto šeimos centro, Individualios priežiūros darbuotojai, už išskirtinį empatijos jausmą ir gebėjimą suprasti bei išklausyti kiekvieną šeimą ar vaiką, už šilumą ir kantrybę kuriant saugią ir palaikančią aplinką, įkvepiančią šeimas ir vaikus pozityviems pokyčiams.

„Metų proveržis“ - Tomai Burinskytei, VšĮ Žmogiškųjų išteklių stebėsenos ir plėtros biuro socialinei darbuotojai, lektorei, už mokymus socialiniams darbuotojams manipuliacijos, “perdegimo” temomis ir aktyvią veiklą.

„Metų pagalba“ – Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos Šiaulių skyriui, už nuolatinę pagalbą vienišiems senjorams, asmenims su neįgalia ir jų šeimoms, ir humanitarinę pagalbą pažeidžiamiausiems žmonėms, pabėgėliams ir  migrantams, bei savanorystę ir jos skatinimą, neskaičiuojant laiko.

...

Pasibaigus nominacijų ir mero padėkų teikimo ceremonijai, Savivaldybė, atsidėkodama socialinės srities darbuotojams, pakvietė visus pasimėgauti atlikėjo Jurgio Bruzgos atliekamomis dainomis.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis