Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savivaldybė kviečia kurti patogesnę gyvenamąją aplinką daugiabučių gyventojams

Šiaulių miesto savivaldybė kviečia daugiabučių namų administratorius bendradarbiauti kuriant patogų daugiabučių namų kvartalų tvarkymą. Savivaldybė teikia aktualią informaciją, susijusią su Šiaulių miesto daugiabučių namų kvartalų planavimu, kai dėl to kreipiasi daugiabučių namų administratoriai.

Savivaldybė parengė teritorijų planavimo ir žemėtvarkos planavimo dokumentus, kuriuose yra suprojektuotos žemės sklypų ribos. Šie žemės sklypai suprojektuoti tam, kad daugiabučiai namai galėtų juos eksploatuoti: įsirengti automobilių stovėjimo, kiemo aikšteles ir kt.

Jei daugiabučio namo gyventojai nuomojasi valstybinės žemės sklypą ar jo dalį, jie įgyja teisę spręsti dėl daugiabučio aplinkos tvarkymo, apželdinimo ir naujų objektų statymo, pavyzdžiui, sporto ir vaikų žaidimo aikštelės. Dažnu atveju suformuotas žemės sklypas padeda išvengti konfliktų su kitais žemės sklypo naudotojais.   

Daugiau informacijos apie suprojektuotų žemės sklypų nuomą ir ką daryti, kai daugiabučiui nėra suprojektuotas žemės sklypas. 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija.