Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savivaldybėje startuoja vis daugiau jaunų verslų

Šiaulių savivaldybėje pasveikinti miesto organizuotame verslo projektų konkurse atranką įveikę jaunų verslų kūrėjai. Trijuose konkursuose dalyvavo 23 dalyviai, šiemet dėl finansavimo jiems teko pakonkuruoti. Pradedantieji verslininkai pristatė savo idėjas, juos pasveikino Šiaulių meras.

Šiaulių miesto savivaldybė kviečia šiauliečius kasmet dalyvauti verslo projektų konkursuose. Šiemet, lyginant su ankstesniais metais, gerokai išaugo šių konkursų dalyvių skaičius. Konkursuose „Jaunimo nuo 18 iki 29 m. verslo skatinimas“, „Vyresnių nei 45 m. asmenų verslo skatinimas“, „Parama inovatyviam verslui“ paraiškas pateikė net 23 dalyviai. Komisija, įvertinusi paraiškas, 14 verslo projektų skyrė finansavimą.

Šiemet finansavimą gavo dvigubai daugiau projektų nei pernai, o skirtų lėšų suma bus didesnė nei pastarųjų trejų metų kartu sudėjus. Savivaldybė šiemet padidino ir finansavimo sumas: jaunimo ir vyresniųjų grupėje projektams skiriama iki 4000 eurų (buvo 3000) suma, o inovatyviam verslui parama siekia jau iki 7000 eurų (buvo 5000).

 

Susitikime su Šiaulių miesto savivaldybės meru Artūru Visocku, konkurso dalyviai pristatė savo verslo idėjas, sėkmės istorija pasidalino pernai metų konkurse finansavimą pelniusios bendrovės „Ericha“ atstovai.

„Paramos ir pagalbos labai aktyviai ieškojome patys. Ir tie keturi tūkstančiai yra didžiulis paskatinimas veikti, kai esi jaunas žmogus. Parama nėra itin didelė, bet svarbi ir šiame etape labai reikalinga. Galvojame dalyvauti ir kituose projektuose“, – apie savo patirtį pasakojo mažosios bendrijos „Kagie“ įkūrėja Kristina Strautininkienė.  

 

„Apie šią galimybę pretenduoti į paramą sužinojau iš savo verslo mentoriaus, pretendavau į paramą dviejuose kategorijose ir man pasisekė. Mano idėja – sukurti tinklalapį, kur kiti verslai galėtų siųsti savo nufilmuotus vaizdo įrašus, o mes iš jų paruoštume galutinį produktą video reklamai“, – kalbėjo Tumas Jackevičius.

 

„Praėjo metai nuo to laiko, kai gavome miesto paramą. Bet noriu pasakyti, kad svarbu ne tik patys pinigai, bet ir palaikymas. Savivaldybės Ekonomikos skyriaus darbuotoja mums tada padėjo susitvarkyti visą reikiamą dokumentaciją. Pernai, kai darėme savo verslo idėjos pristatymą, ir jūs, mere, davėte paprastų, žemiškų patarimų, tai irgi davė impulsą, buvome labai motyvuoti. Smagu, kai žinai, kad turi palaikymą iš savivaldybės. Po kurio laiko vėl sulaukėme skambučio ir mums papasakojo dar apie vienos paramos rūšies galimybes“, – sakė UAB „Ericha“ atstovas Richardas Stankus.

 

„Tai ką sakote, jaučiu, kad kalbate nuoširdžiai, man labai tinka. Toks ir buvo siekis – sukurti paramos sistemą, kuri realiai veiktų. Džiaugiuosi, kad domėjotės ir nusprendėte dalyvauti, tam ruošėtės. Labai smagu klausytis pozityvaus grįžtamojo ryšio, o kai apie tai kalbate su savo draugais ar artimaisiais, įsivaizduoju, kad žmonėms atsiranda daugiau tikėjimo savo miestu. Ši parama yra iš miesto biudžeto, tai – mokesčių mokėtojų pinigai, tikrai siekiame, kad jie skaidriai ir sąžiningai padėtų auginti verslus ir kurti vertę miestui“, – kalbėjo meras Artūras Visockas.

 

Verslo projektų konkursoJaunimo nuo 18 iki 29 m. verslo skatinimas“ dalyviai:

 

Augustė Lemežytė (individuali veikla).

Verslo projektas: fotografijos paslaugos.

Pagrindinė idėja: vizualaus turinio kūrimas asmeniniams užsakovų projektams (vestuvės, krikštynos, asmeninė fotosesija), smulkiems, vidutiniams verslams ir startuoliams, kurie nori išsiskirti internetinėje erdvėje kokybišku ir pritaikytu turiniu.

MB „G paslaugos“.

Verslo projektas: švenčių organizavimo paslaugos.

Pagrindinė idėja: įmonė vykdo vaikų gimtadienių organizavimo paslaugas, suteikdama galimybę išsinuomoti unikalią GLOW ROOM pramogų erdvę Šiaulių mieste. Ši erdvė išsiskiria savo dizainu, kuris nuo pat pirmo žingsnio atvykus į erdvę sužavi savo spalvomis, unikalumu ir išskirtiniais efektais, kurie yra neatsiejama puikios gimtadienio šventės dalis. Erdvėje yra daug įtraukiančios, įdomios ir interaktyvios veiklos ir jai pritaikytų erdvių, pavyzdžiui,  tyli diskoteka, karaokė, žaidimų konsolė, lenktynių simuliatorius, interaktyvus šokių kambarys, kamuoliukų baseinas ir specialaus ultravioletinio apšvietimo patalpa, kurioje vaikai gali atskleisti savo kūrybinį potencialą. Taip pat sukurta svetainė, kur gimtadienio ar kitų švenčių proga bus galima skelbti pageidaujamų dovanų sąrašus, o svečiai rinksis, prie kurių įsigijimo galėtų prisidėti.

MB Rutiko.

Verslo projektas: kompiuterių programavimas, teikiama duomenų analitiko paslauga.  

Pagrindinė idėja: MB Rutiko – vieta, kur milijonas skaičių tampa vienu grafiku, o dideli duomenų masyvai tampa intuityvia vaizdine medžiaga. Skaitmeninis pasaulis verslams suteikė didžiules galimybes veikti ir kartu su jomis – neaprėpiamus duomenų kiekius. Tačiau įrankius duomenims sutvarkyti, apdoroti, interpretuoti ir pateikti lengvai suprantamu formatu gali retas specialistas, o tokį specialistą samdyti gali reta įmonė. MB Rutiko yra įmonė, kuri padaro šią paslaugą prieinamą visoms įmonėms.

 

MB „Kagie“.

Verslo projektas: kirpyklų ir kitų grožio salonų veikla, papuošalų gamyba.  

Pagrindinė idėja: įmonė teikia šias grožio paslaugas: manikiūro meistrės, plaukų priežiūros, makiažo, blakstienų ir antakių priežiūros, ilgalaikio makiažo, kosmetologės. Numatoma vykdyti prekybą profesionalia produkcija grožio meistrams ir jų klientams. Numatoma erdvė ir inventorius parodomiesiems seminarams, kūrybinėms dirbtuvės ir moterų susitikimams.

UAB „Nevartyk“.

Verslo projektas: valgymo įrankių, kitų įrankių ir bendrųjų metalo dirbinių gamyba.  

Pagrindinė idėja: įmonės  prekės ženklas – „Nevartyk“. „Nevartyk“ iešmų vartymo sistema – tai automatinis šašlykų vartymo įrenginys, tinkantis bet kuriai šašlykinei, griliui, ar kepsninei. Inovatyvus įrenginys veikia nuo pakraunamo akumuliatoriaus, įdiegta greičio reguliavimo funkcija.  Ištobulinta technologija leidžia turėti itin efektyvų ir kokybišką įrenginio veikimą.

MB „Lithuania fashion group“.

Verslo projektas: drabužių, išskyrus kailinius drabužius, siuvimas (gamyba) ir mažmeninė prekyba.   

Pagrindinė idėja: kuriamas autentiškas drabužių prekinis ženklas, kuris praplės stilingų ir kokybiškų drabužių prekybą Lietuvoje. Daugelis lietuvių dizainerių užsiima „treningų“ kūrimu, o stilingų, įdomių rūbų galima rasti tik greitosios mados parduotuvėse arba užsienio rinkoje už labai dideles kainas. Įmonė užsiims prekinio ženklo kūrimu, stilingo dizaino drabužių kūrimu, jų siuvimu ir pardavinėjimu internete, kur prekės taps prieinamos visiems norintiems.

Tumas Jackevičius (individuali veikla).

Verslo projektas: pagamintų kino filmų, vaizdo filmų ir televizijos programų meninio apipavidalinimo paslaugos.  

Pagrindinė idėja: veikla, kurioje technologijos susitinka su kūrybiškumu. Pagrindinė veikla yra orientuota į rinkodaros sprendimus, kurie padeda įmonėms efektyviai komunikuoti su savo auditorija per vaizdo įrašus. Inovatyvaus vaizdo turinio kūrimo ir redagavimo paslaugos, svarbios mažiems verslams, kurie tam neturi didelio biudžeto. Paslaugos teikiamos pritaikant ir integruojant pažangiausias dirbtinio intelekto vaizdo generavimo funkcijas.

Andrius Chlevickas (individuali veikla).

Verslo projektas: skaitmeninės rinkodaros paslaugų verslas.   

Pagrindinė idėja: pasiūlyti inovatyvias skaitmeninės rinkodaros paslaugas, naudojant dirbtinio intelekto technologijas, siekiant optimizuoti rinkodaros veiklą ir reklamų turinio kūrimą. Įmonės susiduria su iššūkiais, kaip efektyviai paskirstyti rinkodaros biudžetą ir pasiekti maksimalų reklamų efektyvumą. Taip pat kyla poreikis greitai ir kokybiškai kurti vizualinį turinį, kuris atkreiptų vartotojų dėmesį. Naudojamos pažangios dirbtinio intelekto analitikos programos leis efektyviai paskirstyti biudžetą ir generuoti aukštos kokybės vizualinį turinį.

 

Verslo projektų konkurso „Vyresnių nei 45 m. asmenų verslo skatinimas“ dalyvis:

 

Darius Noreika (individuali veikla).

Verslo projektas: medžio dirbinių gamyba iš medžio šaknų.  

Pagrindinė idėja: unikalių, vienetinių išskirtinių gaminių gamyba iš medžių šaknų, kurios nepaliktos pūti gamtoje, bet meistro apdorotos tampa stalais, šviestuvais, vyno laikikliais ar interjero puošybos elementais. Unikalią gaminių spalvą suteikia medžio šaknų (žaliavos) suformavimo vietovė – Rėkyvos ežero pakrantės dirva.  

 

 

Verslo projektų konkurso „Parama inovatyviam verslui“ dalyviai:

 

MB „Reabilitacinė sveikata“.

Verslo projektas: žmonių sveikatos priežiūros veikla, reabilitacinės paslaugos.  

Pagrindinė idėja: reabilitacijos įmonė, teikianti paslaugas įvairaus amžiaus žmonių grupėms. Atlieka individualią kineziterapiją, grupines mankštas, viso kūno masažus, veda grupines mankštas. Įmonės vizija ne tik padėti žmonėms pasveikti, bet ir įdarbinti jaunus specialistus, juos apmokyti. Įmonė diegia naujas technologijas, kurios gerina paslaugų kokybę ir greitina asmenų sveikimą, didina įmonės konkurencingumą ir vykdo jos plėtrą:.

UAB Proptechas.

Verslo projektas: automatizuotas statybos darbų sąmatų skaičiavimas ir darbų aktų pildymas.    

Pagrindinė idėja: kuriama platforma leidžia statybos įmonėms efektyviau valdyti ir dokumentuoti statybos procesą, pagerinti bendradarbiavimą, priimti pagrįstus sprendimus ir skaičiuoti sąmatas.

MB Ateities ekosistemos.

Verslo projektas: debesų pagrindu veikianti dirbtinio intelekto (DI) valdoma mašinų priežiūros sistema gamybos įmonėms.

Pagrindinė idėja: Pagrindinė idėja: sukurtas kompiuterinės įrengimų ir eksploatacijos priežiūros valdymo sistemos CMMS (angl. computerized maintenance management system) įrankis naudojantis SMED bei TPM metodus. Greitas keitimo metodas (toliau – SMED) (angl. Single-minute exchange of die) pagal Lean, sumažina gamybos proceso neefektyvumą. Bendro turto valdymo metodas (toliau – TPM) (angl. Total productive maintenance), orientuotas į gamybos mašinų priežiūrą ir tobulinimą, siekiant sumažinti organizacijos veiklos sąnaudas. SMED ir TPM metodai taikomi, siekiant pašalinti gamybos gedimus, sutrumpinti gedimams šalinti skirtas darbo valandas, sutaupyti lėšas ir optimizuoti įmonių gamybinius procesus. Šios gamybos optimizavimo dalies neapima jokia verslo valdymo sistema.  

Asmantas Krištapas (individuali veikla).

Verslo projektas: kraštovaizdžio tvarkymo ir žemės ūkiui būdingų paslaugų ir derliaus apdorojimo verslas. 

Pagrindinė idėja: naudojant automatizuotus sėjos ir žemės paruošimo įrenginius darbas yra atliekamas greičiau, efektyviau ir leidžia pasiekti geresnių rezultatų per trumpesnį laiką, sumažinant darbo jėgos poreikį bei išlaidas, užtikrina aukštą darbo kokybę.

Tumas Jackevičius (individuali veikla).

Verslo projektas: pagamintų kino filmų, vaizdo filmų ir televizijos programų meninio apipavidalinimo paslaugos.  

Pagrindinė idėja: veikla, kurioje technologijos susitinka su kūrybiškumu. Pagrindinė veikla yra orientuota į rinkodaros sprendimus, kurie padeda įmonėms efektyviai komunikuoti su savo auditorija per vaizdo įrašus. Inovatyvaus vaizdo turinio kūrimo ir redagavimo paslaugos, svarbios mažiems verslams, kurie neturi didelio biudžeto vaizdo medžiagai kurti. Paslaugos teikiamos pritaikant ir integruojant pažangiausias dirbtinio intelekto vaizdo generavimo funkcijas.

 

 Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos

 

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis