Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių „Dermės“ mokykla – STEM school label competent mokykla

Nuo 2024 m. Šiaulių „Dermės“ mokykla jungiasi į STEM mokyklų tinklą ir siekia populiarinti gamtos mokslus, inžineriją, technologijas ir matematiką. Suburta STEM mokyklos veiklos tobulinimo grupė įsivertino pasirengimą tapti STEM mokykla ir įsitraukti į STEM ugdymą vykdančių mokyklų tinklą.

Įsivertinimo metu išanalizuotos šios sritys: mokyklos infrastruktūra, vertinimas, darbuotojų profesinis tobulėjimas, vadovavimas mokyklai ir mokyklos kultūra, ryšiai, ugdymo programų pritaikymas, mokymas. STEM mokyklos kokybės ženklas – STEM veiklos mokykloje įvertinimas. Siekdami tapti šio tinklo nariais, sukūrėme mokyklos STEM veiklos planą ir jį aktyviai įgyvendinome. Ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniai atliko eksperimentus: „Nuo sėklytės iki daržovytės“, „Sniegas“, „Spalvų atradimai“, „Sušalę balionai“.  Pradinio ugdymo klasių mokiniai įgyvendino projektus: „Aš papuošiu tave, mama“, „Pasigamink vaivorykštę“, „Velykos atrieda“, „Nuo sėklos iki augalo“, „Ritmingos šv. Velykos su STEM“. 5–10 klasių mokiniai dalyvavo veiklose: „Naftos taršos šalinimas iš vandens telkinio“, „Baltijos auksas“, „Augalo dalys“. Šiaulių „Dermės“ mokyklos pedagogai  koordinavo ir įgyvendino Erasmus+ KA210 tarptautinius projektus „Take Eco action with STEAM“ ir ERASMUS+KA220, ,,JUGAAD – promoting STEM approach and digital competences“, organizavo tarptautinę konferenciją ,„EcoSTEAM Unveiled: Nurturing Sustainability through STEAM Education“. Taip pat dalyvavo miesto ir respublikinėse STEM konferencijose.

STEM mokyklos ženklo portale viešinome mokyklos patirties įrodymus ir atvejų analizes, jas skelbėme „STEM School Label“ platformoje. Pasiruošėme ir pateikėme mokyklos veiklos įsivertinimą. Kokybės ženklą mokyklai suteikė Briuselio STEM School Label platforma.

Gautas įvertinimo ženklas ne tik patvirtina, kad mūsų ugdymo įstaiga yra kompetentinga švietimo įstaiga STEM strategijos srityje, bet ir  įpareigoja planuoti tolimesnes STEM strategijos tobulinimo kryptis ir dar aktyviau organizuoti veiklas, skatinančias domėjimąsi STEM mokslais, mokyti(s) aktyviai bendradarbiaujant, dirbant grupėse, sprendžiant realias gyvenimo problemas, eksperimentuojant, lankantis netradicinėse aplinkose, dalinantis savo patirtimi su kitomis ugdymo įstaigomis. Būti matomiems yra įdomu ir naudinga, o narystė Europos STEM mokyklų tinkle įpareigoja ir toliau vystyti įstaigos STEM veiklas bei siekti kito, aukštesnio įvertinimo.

 

 

Rengėjai: Šiaulių „Dermės“ mokyklos mokytojos G. Grigaitienė, N. Zikienė, L. Pastoraitė

 

Nuotrauka - STEM mokyklos kokybės ženklas

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas