Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių „Dermės“ mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriuje vyko IV stažuotė „Kalbos ir komunikacijos gebėjimų ugdymas įgalinant sensoriką“

 

Šiuolaikinėje visuomenėje mokytojas turi būti atviras naujovėms, iššūkiams, priimant vaiko individualius poreikius, pasirengęs juos kasdien atliepti bei tobulėti. Mokytojui labai svarbu plėsti savo paties kaip asmenybės ribas. Siekdamos profesinio ir asmeninio augimo, Šiaulių „Dermės“ mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus mokytojos ir švietimo pagalbos specialistės prisijungė ir dalyvauja ilgalaikėje kvalifikacijos tobulinimo programoje-stažuotėje „Pasaulio pažinimo ugdymas per pojūčius ikimokykliniame ir priešmokykliniame ugdyme“. Stažuočių tikslas sudaryti sąlygas ir skatinti pedagogus įgyti ir plėtoti savo kompetencijas, keistis gerąja darbo patirtimi, siekiant užtikrinti ugdymo kokybę, mokymosi visą gyvenimą būtinumą ir sklaidą. Šių metų kovo 26 dieną Pasvalio lopšelyje-darželyje „Eglutė“ vyko stažuotės  „Pasaulio pažinimo ugdymas per pojūčius  ikimokykliniame ir priešmokykliniame ugdyme“ I modulis „Sakytinės ir rašytinės kalbos, pažinimo, skaičiavimo ir matavimo, meninės raiškos ir kitų kompetencijų gebėjimų ugdymas per pojūčius“, kurio metu įvairiose patyriminėse veiklose, aktyvinančiose penkis svarbiausius pojūčius dalyvavo penki mūsų įstaigos pedagogai. II stažuotės modulis „Sensorinių pojūčių aktyvinimas, siekiant efektyvesnių ugdymosi rezultatų“ vyko gegužės 10 d. Pakruojo lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“.

Gegužės 20 d. Biržų lopšelis-darželis „Drugelis“ organizavo III programos modulį „Paveikus socialinis-emocinis ugdymas per pojūčius“, kurio metu atvykę į šią įstaigą svečiai vėlgi turėjo galimybę stebėti ir dalyvauti veiklose.

Spalio 10 d. Šiaulių „Dermės“ mokyklos ikimokykliniame ugdymo skyriuje vyko stažuotės IV modulis „Kalbos ir komunikacijos gebėjimų ugdymas įgalinant sensoriką“. Įstaigos pedagogai organizavo atviras patyrimines, kūrybingas, aktyvinančias kalbą ir komunikaciją veiklas. Svečiai ne tik stebėjo, bet ir patys dalyvavo net dvylikoje veiklų, vykusių grupėse, salėje, kupole ir kitose edukacinėse erdvėse, kuriose lavino visus pojūčius. Logopedai pasidalino inovatyvių priemonių taikymo galimybėmis tarties, klausos ir kalbos ugdymo pratybose, supažindino svečius su naudojamomis kaulinio laidumo ausinėmis „Forbrain“ bei inovatyviais mediciniais zondais „Speech buddies“. Svečiai įstaigą paliko kupini pačių geriausių įspūdžių, naujų idėjų ir sumanymų.

Kiekviena stažuotė buvo labai turininga, kupina įspūdžių, mintyse besisukančiomis naujomis idėjomis ir sumanymais. Esame įkvėptos geros patirties bendraudamos ir bendradarbiaudamos su šių darželių mokytojais bei švietimo pagalbos specialistais. Su dideliu nekantrumu laukiame sekančios stažuotės, kuri vyks lapkričio mėnesį Panevėžio lopšelyje-darželyje „Aušra“.

 

Šiaulių „Dermės“ mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vedėja Alvija Nakvosienė ir priešmokyklinio ugdymo mokytoja Živilė Jarašūnienė

 

Akimirkos iš vykusios stažuotės

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas