Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių m. 5-7 kl. mokinių nuotolinis Dailyraščio konkursas „Išminties raktas“

Eina aštunti metai, kai gegužės 8 d. Gegužių progimnazijoje buvo atidaryti Vertybių laiptai.  Ši edukacinė erdvė sukurta remiantis mokinių,  jų tėvų  ir mokytojų išrinktomis amžinosiomis vertybėmis. Na, o konkrečios vertybės, svarbios Gegužių bendruomenei, įprasminamos įvairiose veiklose. Tad ir Dailyraščio konkurse jau rašyta apie draugystę, meilę, šeimą... O 2021-ųjų metų konkursas skiriamas Išminties vertybei. Juk sakoma, kad visos durys atrakinamos trimis raktais: meile, tiesa ir išmintimi. Meilė atrakina širdį, tiesa – pasitikėjimą, išmintis – protą. Kai teks spręsti kokią nors problemą, išbandykime šiuos raktus. Jei pirmasis neatrakins durų, išbandykime antrąjį, jei antrasis netinka, naudokime trečiąjį. Ta proga gruodžio 15 d. Šiaulių m. 5-7 kl. mokiniai buvo pakviesti dalyvauti nuotoliniame dailyraščio konkurse „Išminties raktas“...

Norą dalyvauti konkurse ir pasivaržyti dėl dailiausiai rašančiojo vardo pareiškė per  dvidešimt mokinių iš įvairių miesto mokyklų. Gausiausiai dalyvavo penktokėliai, tarp jų konkurencija buvo didžiausia. Tačiau šeštokai ir septintokai, nors jų būrys šiek tiek mažėlesnis,  taip pat maloniai stebino rašto dailumu. Tekstai, kuriuos organizatoriai pateikė dalyviams, mokė išminties ir sumanumo, lavino intuiciją. Penktokų perrašomas tekstas atkreipė dėmesį į požiūrio svarbą: jei būsi pozityvus ir ieškosi grožio, grožį ir rasi. Šeštokams skirtas B. Ferrero tekstas skatino išsilaisvinti iš nusistovėjusių stereotipų ir į kasdienybę pažvelgti kūrybingai: tik tuomet pastebima tai, kas išties neįkainojama! O septintokams atiteko galimybė jaukintis mintį, kaip jie gyventų, „jei rytojus neišauštų“.

Organizatorių sudaryta vertinimo komisija atrinko dailiausiai rašančius mokinius. 5-ųjų klasių grupėje pirmoji vieta skirta Kiprui M. iš Medelyno progimnazijos (mokyt. R. Speičienė), antroji – Augustei L.  iš Gytarių  progimnazijos (mokyt. V. Karalienė), trečioji – Armantei Š. iš Jovaro progimnazijos (mokyt. R. Malinauskienė); 6-ųjų klasių grupėje pirmoji vieta skirta Emilijai P. iš Dainų progimnazijos (mokyt. A. Pigulevičienė), antroji – Marijui V. iš Gegužių progimnazijos (mokyt. B. Petkuvienė), trečioji – Austėjai V. iš Gytarių progimnazijos (mokyt. I. Vizgailienė); 7-ųjų klasių grupėje pirmoji vieta atiteko Nedai K.  iš „Juventos“ progimnazijos (mokyt. L. Tomanaitė), antroji – Gabijai K. iš Jovaro progimnazijos (mokyt. L. Mačiulskienė), trečioji – Gabrielei R.  iš Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos (mokyt. V. Šilerienė).

Tikime, kad Dailyraščio konkursas „Išminties raktas“ ne tik populiarina dailią rašyseną, bet kartu suteikia galimybę pamąstyti apie kelius, kuriuos gali atverti išmintis. Juk išmintingas žmogus visada susikurs daugiau galimybių nei ras. Nederėtų pamiršti, kad  „Protas duotas žmogui tam, kad išmintingai gyventų, o ne tam, kad matytų, jog gyvena neišmintingai“ (V. Belinskis).

 

Renginio organizatorės

lietuvių kalbos mokytojos

Birutė Petkuvienė ir Renalda Savickienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas