Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto Sporto skyrius laimėjo Erasmus+ projekto finansavimą

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Sporto skyrius teikė paraišką „Sporto skyriaus darbuotojų mobilumo mokymosi tikslais skatinimas, siekiant užtikrinti gebėjimų stiprinimą ir plėtrą“ Nacionalinės agentūros Švietimo mainų paramos fondui ir gavo finansavimą projektui įgyvendinti (15 495 Eur).

Per ateinančių 18 mėnesių laikotarpį Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Sporto skyrius planuosis tris vizitus į užsienio šalių –  Kroatijos, Nyderlandų ir Italijos įvairių miestų savivaldybių sporto padalinius. 

2015–2024 metų Šiaulių m. strateginiame plėtros plane kaip sporto srities silpnosios pusės įvardijamos sporto kultūros,  laisvalaikio leidimo formų (varžybų, renginių stebėjimo ir dalyvavimo) stoka, aktyviam laisvalaikiui, poilsiui (bėgimo takai, dviračių takai, aktyvaus laisvalaikio zonos) nepritaikytos viešosios erdvės. Šiaulių m. strateginio plėtros plano vizija iki 2024 m. numato, kad Šiauliai – Saulės miestas: atviras, veržlus ir saugus, kur aktyvi, kūrybinga ir atsakinga bendruomenė, kurioje veikia optimalus miesto įstaigų tinklas, atviras pokyčiams ir inovacijoms; vieningas visuomenės susitelkimas stiprinti kūrybinį, kultūrinį, sportinį ir sveiką gyvenimą, ugdant visuomenės dvasingumą bei vertybes; draugiškas miestas, kur visų teisės ir pareigos lygios.  Šiaulių mieste mėgėjiško sporto situacija yra vidutinė. Pandeminiai metai ir popandeminis laikotarpis ženkliai pakeitė miesto gyventojų fizinio aktyvumo bei sportavimo įpročius: 2019 m. sporto varžybų ir sveikatingumo renginių dalyvių skaičius siekė 70396 asm., kai tuo tarpu 2020 m. jis ženkliai sumažėjo ir siekė 36468 asm., o 2021 – 39596 asm. (šaltinis: oficialios statistikos portalas - Lietuvos sporto centro duomenys). Nepaisant plačiai prieinamos sporto ir fizinio aktyvumo infrastruktūros mieste, vis dar susiduriama su problemomis ir iššūkiais:

  • Mažėjantis darbingo amžiaus gyventojų sveikatos sąmoningumas, kuomet gyventojai negauna pakankamai informacijos apie fizinio aktyvumo naudą, neturi motyvacijos būti fiziškai aktyvūs, ženkliai įtakoja bendrą gyventojų fizinės ir psichinės sveikatos būklę mieste.
  • Siaura sportinių užsiėmimų pasiūla vyresnio amžiaus gyventojams riboja šios socialiai pažeidžiamos grupės įsitraukimo į reguliarią fizinę veiklą galimybes.
  • Nepakankamos žinios apie praktinio įvairaus amžiaus ir negalios tipo (tiek fizinių, tiek raidos ar emocinių sutrikimų) asmenų įtraukimo į sportines veiklas prielaidas, riboja lygiaverčio visų miesto gyventojų dalyvavimo fizinio aktyvumo veiklose galimybes.

Projekto įgyvendinimo veiklos ir atitinkamai – rezultatai, turės reikšmingos įtakos paraiškos teikėjo organizacijai, kadangi bus ženkliai pagerinti Skyriaus darbuotojų įgūdžiai ir žinios mėgėjiško sporto veiklų organizavimo, sporto infrastruktūros pritaikomumo įvairių grupių asmenims miestuose srityse. Planuojama, kad bus ne tik pagilintos teorinės darbuotojų žinios per organizuotinas darbo stebėjimo veiklas, bet ir bus susipažinta su praktiniais žinių pritaikymo sprendiniais miestuose. Be to, projekto dalyviai praplės savo komandinio darbo gebėjimus, tarpkultūrinio bendravimo kompetencijas, pagerins užsienio kalbos žinias specifinėje sporto srityje. Darbuotojams praplėtus savo žinias ir kompetencijas mobilumų metu, bus stebima tiesioginė nauda siunčiančiajai organizacijai dėl padidėjusių darbuotojų gebėjimų dar efektyviau atlikti savo pareigas ir organizuoti procesus. Tikimasi, kad projekte dalyvaujantys asmenys į Šiaulius parveš ir inovatyvių idėjų, kurias bus galima tiesiogiai pritaikyti kasdieniame darbe, organizuojant įvairius sporto renginius, užsiėmimus įvairių amžiaus grupių miesto bendruomenių nariams. Planuojama, kad ši nauja perspektyva paskatins naujoves Skyriuje ir įkvėps naujų iniciatyvų ar strategijų kūrimą, naujų priemonių įtraukimą į veiklos planus. Numatoma, kad darbo stebėjimo vizitų užsienyje metu bus organizuojami ir susitikimai su vietos bendruomenėmis, mėgėjiško sporto organizacijos ar kitais suinteresuotais asmenimis. Tai padės Skyriaus darbuotojams užmegzti naujus kontaktus bei sustiprinti turimus ryšius bei partnerystes.

Nuotr. iš https://www.edumilestones.com 

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas