Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto viešieji užrašai ir reikalavimai jiems

Šiauliuose, kaip ir kituose miestuose, matome daugybę įvairiausių viešųjų užrašų. Viešaisiais užrašais laikoma rašytinė informacija, esanti viešojoje erdvėje ir (arba) skirta visuomenei informuoti. Paėjėję miesto gatvėmis išvysime ne tik valstybine lietuvių kalba, bet ir nemaža anglų kalba parašytų įmonių ir įstaigų pavadinimų, reklamos iškabų, plakatų, stendų. Dalis miestiečių piktinasi, kad daugėja užrašų ne lietuvių kalba. Ar visada pagrįstas jų nepasitenkinimas? Kas gi reglamentuoja viešųjų užrašų pateikimą, kurie angliški užrašai yra teisėti ir kurie neteisėti, kuo turi vadovautis subjektai, projektuodami, įrengdami ir skleisdami išorinę reklamą, kas vertina pateiktus projektus ir išduoda leidimus?

Apie tai kalbėjomės su Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus kalbos tvarkytoja, vyr. specialiste Aušrine Rinkevičiene (interviu).

Kalbino LKD Šiaulių skyriaus pirmininkas Algirdas Malakauskas.

Sutrumpintas straipsnis paskelbtas 2024-07-11 dienraštyje „Šiaulių kraštas“ (https://www.skrastas.lt/atolankos/apie-kalba-viesuosiuose-uzrasuose).

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas