Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijoje – nauja poilsio erdvė

Šiauliuose vystomas ne tik bendras dalyvaujamojo biudžeto „Idėjų Šiauliams“ konkursas, bet ir atskiras Mokinių iniciatyvų konkursas. 2023-ųjų metų gruodį Šiaulių miesto savivaldybė gavo keturias tokias paraiškas, o balsavime dalyvavo net 2099 mokiniai, arba 54 proc. visų galėjusių balsuoti. Tuomet nugalėjo dvi idėjos, viena jų – Stasio Šalkauskio gimnazijos projektas „Žalia rūta...“ – jau įgyvendinta!

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir vicemeras Justinas Švėgžda svečiavosi Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijoje, kur šiandien atidaryta nauja mokinių poilsio erdvė, jai suteiktas pavadinimas „Žalia rūta“.

„Dėkojame Savivaldybei už suteikiamą galimybę dalyvauti tokiose iniciatyvose ir sulaukti rezultato. Nuo šiandien šios gimnazijos mokiniai turi naują erdvę, kurioje gali bendrauti, skaityti, ruošti pamokas ar tiesiog ramiai pabūti“, – džiaugėsi mokyklos direktorė Loreta Tamulaitienė.

Kadangi naujoje erdvėje mokiniai gali ramiai leisti laiką ir skaityti knygas, mero prašyta atsinešti mėgstamą knygą ir ją pristatyti mokiniams. A. Visocko pasirinkimas – Rimanto Kmitos knyga / komiksas „Keliuonė“, kurioje vaizdžiai pasakojama Šiaulių istorija, kalbama ir apie asmenybes, kūrusias Šiaulius.

„Šią knygą dovanoju Jūsų gimnazijai neatsitiktinai, joje daug svarbios informacijos: nuo Šiaulių istorijos, legendos ir mitų iki pasakojimų apie iškiliausius miesto asmenis. Iškilaus asmens vardu pavadinta ir jūsų gimnazija. Ši mokykla nuo seno kūrė Šiaulius, tikiu kursite ir jūs“, – į gimnazistus kreipėsi meras.

Atidarymo metu gimnazijos mokiniai merą ir vicemerą pakvietė sulošti šaškių partiją.

 

Mokinių dalyvaujamasis biudžetas – tai demokratiškasis sprendimų priėmimo procesas, kai mokiniai siūlo ugdymo proceso, viešųjų erdvių tobulinimo idėjas, už jas balsuoja ir išrenka labiausiai patikusias.

Mero padėjėja Alaina Bosė.