Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių STEAM darželių mokytojai kvalifikaciją kėlė Erasmus+ mokymuose Čekijoje

2024 m. spalio 7–11 d. Šiaulių STEAM darželių „Berželis“, „Drugelis“, „Pasaka“, „Pupų pėdas“ ir „Žirniukas“ 10 ikimokyklinio ugdymo mokytojų dalyvavo Erasmus+ programos mokymuose „New ways teach STEAM and screenless ICT for teachers (children 4-6 years)“ Prahoje (Čekijos Respublika).

 

Pagrindinis mokymų tikslas – tobulinti ikimokyklinio ugdymo mokytojų kompetencijas STEAM mokslų integravimo srityje. Mokymų metu dalyviai atliko įvairias susipažinimui skirtas užduotis, įsitraukė į organizuotas STEAM veiklas, save projektavo architekto, statybininko, santechniko ar elektriko vaidmenyse, kūrė struktūras, padedančias lengviau perteikti mokymo turinį. Mokymuose daug dėmesio skirta diskusijoms apie skaitmeninio ugdymo svarbą ir jo prieigą. Pristatytos ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams tinkamos programavimo priemonės.

Mokymuose pedagogai turėjo galimybę aplankyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas: Materska škola 4 pastelky, Na Chodovci, stebėti kolegų iš Čekijos vedamas atviras STEAM veiklas, apžiūrėti vidaus ir lauko aplinkas, su darželių administracija aptarti Čekijos švietimo sistemos ypatumus.

 

Mokymus organizavo ir 20 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Slovėnijos priėmė organizacija „EduUp Consulting s.r.o.“. Šiaulių STEAM darželių mokytojai įgytą patirtį taikys savo veikloje bei skleis ją kitoms ikimokyklinio ugdymo įstaigoms.

 

Projektas (2024-1-LT01-KA121-SCH-000229825) finansuojamas Erasmus+ programos lėšomis.

Projekto konsorciumą koordinuoja Šiaulių lopšelis-darželis „Berželis“.

Nuotraukų autorės: Laura Zinkevičienė, Gintarė Mačiulienė, Sandra Mažonienė, Petra Rožkova

Straipsnį parengė ikimokyklinio ugdymo mokytoja Laura Zinkevičienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas