Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose atidaryta moderniausia Lietuvoje didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė

Liepos 15 dieną VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras (toliau – ŠRATC) visuomenei pristatė ilgai lauktą naujieną – naują didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę (DGASA) adresu S. Dariaus ir S. Girėno g. 1D, Šiauliuose. Apie 3,7 tūkst. kvadratinių metrų plote įsikūrusioje atliekų surinkimo aikštelėje gyventojai galės ne tik tinkamai tvarkyti buityje susidariusias didelių gabaritų ir pavojingas atliekas, bet ir pasinaudoti pakartotinio naudojimo, daiktų mainų paslauga bei edukacinės klasės aplinkosauginio švietimo programomis tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Aikštelės, edukacinių bei administracinių patalpų poreikiams įrengta saulės elektrinė, užtikrinanti tvarią ir atsinaujinančią energiją.

Pasidžiaugti atliktais darbais į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės atidarymą atvyko Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Beržinis-Beržinskas, rangovo UAB „Plungės lagūna“ direktorius Darius Bieliauskas ir statybos vadovas Žydrūnas Vilnius, techninis prižiūrėtojas Tomas Mitrikevičius, Šiaulių miesto savivaldybės, AB Šiaulių banko atstovai, kolegos iš kitų Lietuvos regioninių atliekų tvarkymo centrų ir ŠRATC komanda bei kiti svečiai.

„Įgyvendindami šį projektą siekėme, kad naujoji didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė būtų ne tik modernesnė dėl savo inžinerinių sprendinių, bet ir patogesnė, patrauklesnė jos lankytojams. Mūsų prioritetas – sąmoninga visuomenė, kuri supranta ne tik atliekų mažinimo svarbą, bet ir tinkamai jas rūšiuoja. Kaip esame įpratę rūšiuoti plastiką, popierių, stiklą, taip turime įprasti tinkamai tvarkyti ir buityje susidarančias statybines, pavojingas ar kitas atliekas. Tikimės, kad dar arčiau namų įrengta aikštelė paskatins čia apsilankyti dažniau, nekaupti atliekų ir jokiu būdu nebepalikti jų prie konteinerių, kai sudarytos visos sąlygos gyventi švarioje aplinkoje“, – akcentavo ŠRATC direktorius Žilvinas Šilgalis.

Pagrindinis skirtumas nuo kitų jau veikiančių Šiaulių regione ir tikriausiai visoje šalyje aikštelių šioje yra tai, kad aikštelėje eismas bus organizuojamas ratu – atvykę gyventojai turės pakilti rampa, iškrauti atliekas į joms skirtą, atliekų ženklinimo piktogramomis pažymėtą konteinerį ir važiuoti toliau. Aikštelėje aptarnaujančio transporto srautai bus atskirti nuo gyventojų, atvežančių atliekas, srautų. Į vidinę aikštelės dalį įvažiuos tik darbuotojai ir aikštelę aptarnaujantis transportas.

Taip pat čia įrengtos administracinės personalo patalpos, pavojingųjų atliekų priėmimo punktas ir 166,83 kvadratinių metrų bendro ploto dalijimosi daiktais stotelė „Daiktų kiemas“. Į stotelę gyventojai galės pristatyti jiems nereikalingus, tačiau dar tinkamus naudoti daiktus, o norintieji  juos galės pasiimti nemokamai. Tai ne tik padeda sumažinti atliekų kiekį, tačiau kartu prisideda prie vietinės bendruomenės tarpusavio bendradarbiavimo ir paramos plėtros.

Dalijimosi daiktais stotelės pastate įsikūrė ir gyventojų švietimui skirta kūrybinė-edukacinė erdvė, kurioje bus skaitomi pranešimai, organizuojamos diskusijos, vedamos paskaitos, vykdomos kūrybinės dirbtuvės. Čia bus laukiamos visų Šiaulių regiono savivaldybių ugdymo ir kitų įstaigų bendruomenės, norinčios daugiau sužinoti apie atliekų tvarkymo sistemą, susipažinti su atliekų surinkimo aikštelėje dirbančių darbuotojų kasdienybe bei išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus tiesiogiai iš ŠRATC specialistų.

Atkreipiame dėmesį, kad aikštelė skirta Šiaulių miesto gyventojams, joje galioja tokios pat atliekų priėmimo taisyklės kaip ir kitose Šiaulių miesto didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse. Čia gyventojai galės pristatyti ne tik buityje susidarančias didelių gabaritų, statybines, pavojingas bet ir žaliąsias atliekas.

Nuo šiol Šiaulių miesto gyventojai gali rinktis pristatyti atliekas į vieną iš trijų Šiaulių mieste veikiančių DGASA: Pailių g.19, J. Basanavičiaus g. 168B ir S. Dariaus ir S. Girėno g. 1D.

Atliekos priimamos nuo antradienio iki penktadienio 9:00–18:00 val. ir šeštadieniais 9:00–17:00 val. (pietų pertrauka 13:00–13:45 val.).

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro informacija
Jurgita Udrienė, Veiklos priežiūros ir organizavimo vyr. specialistė
; mob. tel. +370 664 36382

Miesto ūkio ir aplinkos skyrius
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas