Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose jau keturioliktą kartą vyks kultūrinis renginys „Šiaulių naktys“

„Šiaulių naktys“ išjudins kiekvieną – ne tik filmux, muzikike ir panikes, bet da i tikra naktis!

Nuo rugpjūčio 23-osios iki rugsėjo 1-osios Šiauliuose jau keturioliktą kartą vyks išskirtinis kultūrinis renginys „Šiaulių naktys“. Renginį kaip ir kasmet pristato unikali kūrybingų šiauliečių bendruomenė ir žinomas renginių organizatorius, muzikantas, režisierius ir kūrybininkas Remigijus Ruokis su sava chebr. „Tai nebus eilinės „Šiaulių naktys“, o straipsnio pavadinime minimi elementai – ne šiaip sau. Pasaulis Šiauliuose pirmą kartą dalyvaus filmo „Pietinia kronikas“ intro renginyje. Muzika naktyse visada išskirtinė. O renginyje „Tai kai pavara panikes“ pasirodys kiečiausios „stand-up“ žanro atstovės moterys ir merginos“, – sako R. Ruokis, kuris būsimus renginius pristatė šiek tiek smulkiau.

Tradiciškai vasarą užbaigsiančios „Šiaulių naktys“ šiais metais yra keturioliktosios. Kokio pobūdžio renginiai numatomi šių metų festivalyje? Kaip ir kasmet, „Šiaulių naktų” programą sudarys kelių formatų renginiai. Atidarymas numatomas rugpjūčio 23 d., penktadienį, o programa tęsis iki rugsėjo 1-osios – kitos savaitės sekmadienio. Plačiau apie viską – pokalbyje su organizatoriumi ir sumanytoju R. Ruokiu.

Šiauliečiai ir miesto svečiai renginių gausa galės mėgautis net 10 dienų. Kokius renginius būtų galima paminėti ar išskirti jau dabar?

Žinoma, kaip ir kasmet  „Šiaulių naktyse” netrūks kino, mados, šokio, dailės, sporto, istorijos ir daug muzikos. Išliks ir visi tradiciniai renginiai – akcija-eitynės „Šviečiantis žmogus“, kurios metu vyks miestiečių sukurtų meno objektų paroda, tradiciškai bus renkami labiausiai patikęs šviečiantis objektas, šviečiantis žmogus, šviečiantis gyvūnas ar nemotorizuota transporto priemonė, organizacija, bus daugybė prizų už išradingumą. Taip pat iš anksto bus skelbiami Šviesiausio piliečio rinkimai – juos laimi žmonės, spinduliuojantys vidine šviesike.

121 studija pristatys mados performansą „PLIUŠKĖS“, dalyvaujant siuvimo kursams su Danguole Janulevičiene. Kinas persikels į fotografijos muziejų, kuris užima labai reikšmingą dalį festivalio programos, o ir filmai – legalūs.

Padedant Šiaulių kino klubui vyks atrinktų festivaliui filmų peržiūros kodiniu pavadinimu „Kai ką filmux“ fotografijos muziejaus salėje, kuriame kelis vakarus vyks filmų peržiūros, „Šiauliai gyvai“ klipų pristatymai. Tikimės šiauliečio profesoriaus Gintauto Mažeikio paskaitos ir filmų kūrėjų bei aktorių diskusijos. Numatomas išskirtinis susitikimas su „Pietinia kronikas“ kūrėjais ir tai yra tikrasis intro į artėjančią premjerą visoje Lietuvoje.

Tikimės, kad miestiečių dėmesio sulauks ir jaunimo scena prie Šiaulių dailės galerijos „A Girdžžž #2“ rugpjūčio 30–31 dienomis. Čia pasirodys daugybė muzikos grupių ir atlikėjų, tarp kurių matysime jaunimo pamėgtus „Kedrostuburas”, „Ketera”, „Galera”, „Aktu” ir kt. Apie viską FB ir oficialiame puslapyje kiek vėliau.

Lauks ir senųjų muzikos klubų Šiaulių DJ 46 ir svečių DJ vakaras, kur bus grojama tik plokštelėmis ir jame tikrai dalyvaus DJ Mamania, DJ SWIX bei DJ Vladas ir kiti.

Programą taip pat papildys du atskiri segmentai: rugpjūčio 25 dieną rengiamos jau septintosios  socialinės menininkų dirbtuvės „Kilowac“, kurios mums padovanos daugybę parodų, o dirbtuvių atidarymo metu išgirsime ir minimalistinio džiazo bei elektroninių garsų persmelktą grupę „Keista bjauri žuvis”. Taip pat rugpjūčio 31 – rugsėjo 1 dienomis vyks dronų lenktynės „DronaHell #6 “.

Didžiausia naujiena – rugpjūčio 27–31 naktimis vyks mokymų ciklas, įvairių tipų edukacinės pamokos, veikla išskirtinai tik naktimis. Bus fotografija, tapyba naktį!!! Kulinariniai užsiėmimai, naktipiečiai „a turi ka nuors saldaus ant nakčikes“. Tiesa, į šias edukacijas vietų skaičius ribotas. Bilietai bus platinami per mūsų partnerio Ticketmarket.lt platformą.

„Šiaulių naktys” baigsis būtent rugsėjo 1-ąją – mokslo ir žinių dieną. Tai bus lyg pasiruošimas naujiems mokslo metams ir viena iš festivalio naujienų, praturtintų įvairiomis edukacijomis. Gera pradžia į mokslo metus!

„Šiaulių naktys“ visada pasižymi renginių gausa – visus juos sudėtinga aplankyti. Ko nereikėtų praleisti šiauliečiams ir miesto svečiams?

Programa šiuo metu dėliojama ir vis papildoma, bus netrukus paskelbta mūsų FB ir interneto puslapyje naktys.lt (kur nuolat matysite atnaujinimus), tačiau pastaba dėl gausos ir įvairovės – taikli. Tad šįkart galbūt išskirsiu tuos renginius, kuriuose yra numatytas ribotas žiūrovų skaičius.

Prisijungę į alternatyvų šurmulį muzikinių renginių organizatoriai ,,Be'stogo" organizuoja oficialų pre-party, kuris vyks rugpjūčio 23 dieną, „Elnio“ fabrike. Renginio metu muzika rūpinsis patyrę ir Lietuvos didžiųjų festivalių bei renginių rezidentai DJ iš visos Lietuvos (Domeika, Auremas, Vortex, Tres Sticky, Aswagandam, Senkala). Renginio metu bus įdomių veiklų, papildančių muziką: tattoo, photobooth, meno ekspozicijos ir t. t.

Oficialus šventės atidarymo renginys planuojamas rugpjūčio 26 d. vakare ŠKC MAX‘o salėje, kur įvyks Vilnius JJAZZ Ensemble šokių muzikos projektas RAVE‘n‘JAZZ, kurį sukūrė nepaprasto talento kūrėjai Simonas Šipavičius, Jievaras Jasinskis, Domantas Razmus bei programoje pasirodysiantis dar vienas specialus svečias, kurio dar negaliu atskleisti.

Taip pat būtina iš anksto pasirūpinti vieta rugpjūčio 27 d., Valstybiniame Šiaulių dramos teatre, vyksiančiame renginyje „Sarkazmo tyrimai #05“, jis pratęs tradiciją, kurioje patirtimis dalinsis geriausi Lietuvos sarkazmo meistrai Algis Ramanauskas Greitai ir Rimas Šapauskas, o moderuos rašytojas Giedrius Drukteinis. Šio renginio formatas jau gerai žinomas, pilnas gerų emocijų, įdomių įžvalgų, improvizacijos ir, žinoma, juoko.

Norime tos tikrai geros gurme zonos, kuri įsikurs Vilniaus gatvėje prie kaštonų alėjos

O dar smagiau bus tiems, kurie pasiilgo renginių prie Talkšos vandens Marionette zonoje, pietiniame miesto rajone, kur matomai bus rodomas spektaklis ir filmas.

O DJ programa Višinskio aikštėje pritrenks originalumu, kur rugpjūčio 30 d. svečiuosis „Dulkėti blynai“ komanda: DJ Mamania ir DJ Swix, DJ Vladas ir kiti. Ten bus transliuojama tik iš plokštelių. Antra diena Šiaulių DJ legendos su DJ Nionis priešakyje...

Čia tik keletas renginių, kuriuos pamatyti būtina ir kurie neabejotinai sukels iššūkių tik dėl to, kad gali būti sudėtinga sutalpinti visus norinčiuosius juos pamatyti. Kad ir naktiniai mokymai...

Festivalio devizas išlieka toks pats - „A žinai, kur mana šaknikes?“. Ar turite kokių lūkesčių šioms „Šiaulių naktims“? Kokia nuotaika jas turėtų pasitikti šiauliečiai ir miesto svečiai?

Tai ne tik devizas, bet ir klausimas, kurį kiekvienas šiaulietis sau užduoda. Kad ir kur jis gyventų. Paskutinės vasaros naktys visada sukviečia namo po pasaulį išsibarsčiusius žymius kraštiečius. Užsukit ir patys pamatysit. Svarbiausias siekis - kad visi atėję smagiai praleistų laiką, pasisemtų įkvėpimo ir patirtų aštrių kultūrinių įspūdžių. Žinoma, tikiuosi, kad viskas vyks sklandžiai, be didelių trikdžių ir iššūkių. Svarbiausia, kad festivalio atmosfera būtų užkrečianti ir įsimintina, o lankytojai išsineštų geriausius prisiminimus. Kaip ir kasmet tenka įsitikinti, jog ypatingi menininkų pasirodymai dažnai nemenkai kainuoja. Mes visada norime daug ir gerai. Ne visada pakanka pinigų tam, ką norėtume parodyti visuomenei. Šiai dienai galiu pasakyti - yra ne vienas gers varianc, bet visiems bišk trūkst babkių. Būsimi rėmėjai, tikiuosi, išgirdo.

Informaciją teikia renginio organizatorius

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas

M

Michael 2024-07-18 13:20
Dėkoju Remigijui Ruokiui, kad nuolat rūpinasi Šiaulių kultūriniais renginiais. Kaip sakant "visur gerai, bet Šiauliuose geriausia" :-) Sėkmės
(Redaguota)