Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose – legendinis Vokietijos varinių pučiamųjų ansamblis „German Brass“  

Liepos 27 d., šeštadienį, 20 val. Chaimo Frenkelio vilos parke (Vilniaus g. 74, Šiauliai) koncertą surengs legendinis Vokietijos varinių pučiamųjų ansamblis „German Brass“. Specialiai į  XXI tarptautinį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį atvykstantis ansamblis Lietuvoje pasirodys pirmą kartą.

Mėnesio pradžioje prasidėjęs Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis liepos mėnesio programos pabaigai paruošė tikrą desertą muzikos gurmanams – į Šiaulius atvyksta vienas geriausių pučiamųjų ansamblių pasaulyje „German Brass“ (Vokietija).

Festivalio meno vadovas – Lietuvos nacionalinės premijos laureatas dirigentas Robertas Šervenikas ne vienerius metus siekė, kad ansamblis surengtų pasirodymą Lietuvoje, tad labai džiugu, kad šiemet tai tapo įmanoma. Bendradarbiaujant su „Trakų fanfarinės savaitės“ organizatoriais ir Goethe's institutu Lietuvoje, pavyko suderinti „German Brass“ atvykimą į Lietuvą. Čia jie surengs du koncertus, kurių pirmasis įvyks Šiauliuose, Chaimo Frenkelio vilos parke.

Kaip pučiamųjų instrumentų ansamblių pradininkas, „German Brass“ ne tik rašo muzikos istoriją nuo pat savo įkūrimo 1974 m., bet ir toliau tęsia savo sėkmės istoriją. Ansambliui pavyko sukurti „įvairovę vienybėje“, t. y. sukurti stebuklą, sukuriantį unikalų, su niekuo nesupainiojamą kolektyvinį skambesį su dešimčia individualistų ir garsių solistų iš išskirtinių pirmos klasės Vokietijos orkestrų. Kaip ansamblis jie groja skaidrią kamerinę muziką, bet su simfonine didybe ir dinamika, kurią gali sukurti tik pučiamųjų instrumentalistai.

„German Brass“ repertuare yra visos stilistinės kryptys ir rūšys nuo Scheidt iki Šostakovičiaus, nuo diksilendo iki bosanovos. Ansamblis savo koncertuose profesionaliai ir linksmai puoselėja ir įveikia susiskirstymą į du muzikos stilius: programose – klasikinių kūrinių aranžuotės, taip pat nesenstančių kūrinių adaptacijos ir kompozicijos, kurios dažniausiai buvo aranžuotos ir sukurtos specialiai „German Brass“ kaip duoklė tipiškam ansamblio skambesiui ir techniniam blizgesiui.

Ansamblio nariai: Matthias Höfs (trimitas), Uwe Köller (trimitas), Andre Schoch (trimitas), Manuel Mischel (trimitas), Johannes Dengler (valtorna), Klaus Wallendorf (valtorna), Fritz Winter (trombonas ir eufonija), Emil Haderer (trombonas), Uwe Füssel (bosinis trombonas), Stefan Ambrosius (tūba), Herbert Wachter (perkusija).

Rugpjūčio 11 d. 15 val. tarptautinį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį tęs koncertas „Čardašo karalienė“ Burbiškio dvare (Radviliškio r.). Scenoje pasirodys Julija Karaliūnaitė (sopranas), Jekaterina Rodionova (smuikas), Birutė Asevičiūtė (fortepijonas). Skambės čardašo, operečių ir čigoniškų ritmų melodijos. Išsami festivalio programa skelbiama „Aušros“ muziejaus puslapyje https://i.ausrosmuziejus.lt/aHNU6.

Bilietus į koncertus galima įsigyti „TICKET MARKET“ ir Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus kasose. Bilieto kaina 15 Eur, su nuolaida 12 Eur.

 

Organizatoriai: Šiaulių „Aušros“ muziejus, VšĮ „Sielai“. Projektą finansuoja: Šiaulių miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba. Rėmėjai:  „Sabalin“, „Bleu de Frenkel“. Koncertą iš dalies remia Goethe's institutas Lietuvoje. Informaciniai rėmėjai: LRT, „Etaplius“, „Šiaulių kraštas“, „LT ADVERT“. Draugai: gėlių ir dovanų salonas „Dabija“. Festivalį įgarsina – MB „SLS Tech“.

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas