Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose surengta Chaimo Frenkelio konferencija

Artėjant Šiaulių miesto gimtadieniui Šiauliuose įvyko tradicinė kasmetinė legendinio miesto verslininko – Chaimo Frenkelio vardo konferencija. Šiemet jos tema – „Verslo vaidmuo mene ir moksle“. Renginio metu įteiktos įvairios nominacijos bei apdovanojimai ir svarbiausia jų –  Chaimo Frenkelio statulėlė.

Šiaulių miesto savivaldybės ir Šiaulių pramonininkų asociacijos (ŠPA) organizuojama Chaimo Frenkelio vardo konferencija prasidėjo simboliniu legendinio verslininko atminimo pagerbimu. Visi konferencijos dalyviai pirmiausia rinkosi prie Chaimo Frenkelio paminklo. Trumpos ceremonijos metu žodį tarė ŠPA prezidentas Žydrūnas Grinius, prie paminklo padėta gėlių puokštė, susiburta bendrai nuotraukai.

Visiems susirinkusiems grįžus į Chaimo Frenkelio vilos salę dalyvius pasveikino Žydrūnas Grinius, Lietuvos pramonininkų konfederacijos Vidmantas Janulevičius video sveikinime dar trumpai apžvelgė ir dabartinę geopolitinę situaciją, bei jos poveikį verslo pasauliui. Konferencijos dalyvius sveikinęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas akcentavo verslo bendruomenės įtaką miesto gyvenimui.

„Pavyzdžiui šios vilos rožynas yra sukurtas išskirtinai verslo iniciatyva, dabar yra didžiausias šalyje ir pritraukia daugybę lankytojų. Didžiuojuosi Šiaulių verslu, kuris finansuoja kultūrą, remia sporto iniciatyvas, skiria lėšų vaikų užimtumui. Džiaugiuosi ir tuo susiklausymu tarp verslo, savivaldos ir švietimo bendruomenės. Tai leidžia respublikos mastu tikėti mūsų miestu ir jame vykstančiais dalykais. Šiauliams buvo žadamas nykimas, o pastaruosius metus esame labiausiai augantis miestas. Čia – ir visų jūsų nuopelnas“, – kalbėjo Artūras Visockas. 

Susirinkusiuosius pasveikino atvykę Seimo nariai Domas Griškevičius ir buvęs premjeras Algirdas Butkevičius,  kiti svečiai.

Po sveikinimo dalies paskelbta, kas šiemet nusipelnė Ch. Frenkelio vardo nominacijos. Statulėlė už ypatingus nuopelnus paskirta UAB „Žvalguva“. Už reikšmingą indėlį įkuriant Šiaulių pramonininkų asociaciją ir 35 metus plėtojant jos veiklą specialia nominacija apdovanotas Mindaugas Mickus.

Taip pat išdalinti Šiaulių pramonininkų asociacijos garbės ženklai, Lietuvos pramonininkų konfederacijos „Profesijos riterio“ ženklai, už pasiekimus ir projektines veiklas apdovanotos švietimo ir mokslo įstaigos.

Šiaulių pramonininkų asociacijos garbės ženklas už indėlį plėtojant Šiaulių pramonę įteiktas miesto merui Artūrui Visockui. „Profesijos riterio“ ženklu už rodomą aukšto lygio kompetenciją, iniciatyvumą, preciziškuma, kurių dėka palaikomas aukšto lygio kokybės standartas, apdovanota Fausta Smolenskienė, Šiauliu turizmo ir informacijos centro specialistė. Sėkmingai dirbančios įmonės apdovanojimas už inovacijas ir projektų vykdymą įteiktas savivaldybei pavaldžiai bendrovei „Šiaulių energija“.

Konferencijos dalyviams taip pat pristatytas pranešimas „Meno mecenavimas ir kolekcionavimas: kas lemia meno kūrinio verte“, kurį skaitė pranešėja - Ugnė Bužinskaitė.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis