Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Siunčiami mokėjimo pranešimai: pasitikrinkite, ar jau gavote

Akmenės, Radviliškio rajonų ir Šiaulių miesto gyventojams siunčiami mokėjimo pranešimai už atliekų surinkimą ir tvarkymą. Pirmieji juos gauna užsisakiusieji pranešimus elektroniniu paštu.

Greita, paprasta ir patogu

Elektroninius pranešimus Akmenės r., Radviliškio r. ir Šiaulių m. savivaldybėse yra užsisakę 93,4 proc. visų juridinių asmenų ir 26,6 proc. fizinių asmenų. 2023 m. elektroninius mokėjimo pranešimus gaunančių juridinių asmenų skaičius augo 13 proc., gyventojų – 63 proc.

Dažna kliūtis gyventojams gauti mokėjimo pranešimą laiku – netvarkinga, perpildyta, nerakinama, nesandari ar sunkiai identifikuojama pašto dėžutė. Nuo 2023 m. liepos 1 dienos, jeigu pašto dėžutė yra netvarkinga, nesandari ir nerakinama, pašto korespondenciją teks pasiimti iš pašto skyriaus arba ji bus grąžinta siuntėjui.

Vietinės rinkliavos savitarna

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras (ŠRATC) informuoja, kad Šiaulių miesto gyventojams, gaunantiems mokėjimo pranešimus paprastuoju paštu, prie rinkliavos prisideda 1 Eur. Popierinių pranešimų pristatymo išlaidos įeina į rinkliavos administravimo sąnaudas, dengiamas iš surenkamos rinkliavos.

Mokėjimo pranešimai, sąskaitos, draudimo polisai, parduotuvių kvitai – visa tai keliasi į elektroninę erdvę, padeda tausoti gamtos išteklius ir visada yra po ranka. Užsisakyti elektroninį pranešimą galima prisijungus prie ŠRATC savitarnos.

Mokėjimo tvarka ir būdai

Vietinę rinkliavą už atliekų tvarkymą galima sumokėti kartą per metus (iš karto už 12 mėnesių) arba dalimis (ketvirčiais). Pirmasis mokėjimas turi būti atliktas iki š. m. kovo 31 d. Mokėjimo terminai nurodomi mokėjimo pranešime.

Apskaičiuotas mokėtinas sumas galima sumokėti:

  • Pervedant mokėtiną sumą į VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras surenkamąją sąskaitą:
  1. Akmenės rajono savivaldybės gyventojai LT394010044200964435 Luminor Bank AS Lietuvos skyrius.
  2. Radviliškio rajono savivaldybės gyventojai LT334010044200984428 Luminor Bank AS Lietuvos skyrius.
  3. Šiaulių miesto savivaldybės gyventojai LT824010044200521438, Luminor Bank AS Lietuvos skyrius.
  • Sudarius sutartį su UAB ,,Viena sąskaita“.
  • Grynaisiais pinigais Jums patogiose vietose, priimančiose įmokas.

Svarbu. Vykdant mokėjimą, mokėjimo paskirtyje arba laukelyje „Kliento kodas gavėjo informacinėje sistemoje“ nurodyti mokėtojo kodą.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis