Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Socialinė įtrauktis kartu su Regbio sporto klubu „Vairas“

Regbio sporto klubas „Vairas“ Šiaulių miesto savivaldybės dėka turėjo galimybę įgyvendinti projektą, kurio tikslas buvo didinti socialinę atskirtį patiriančių asmenų įsitraukimo galimybes į įstaigos bendruomeninę veiklą organizacijos patalpose bei už jos ribų. Projektas įgyvendinamas nuo 2023 m. balandžio iki 2023 m. gruodžio mėnesio.

Projekto metu dalyviai turėjo galimybę ne tik pajudinti kūnus, bet ir protus. Regbio sporto klubas „Vairas“ metė iššūkį ir surengė didįjį 2023-iųjų metų protų mūšį, kuriame visas savo jėgas atidavė tiek dideli, tiek maži... Nuo istorijos iki mokslo, popkultūros, sporto, kino filmų... žaidime buvo visko. Kiekvienas turėjo progą įsigilinti į savo žinių bagažus ir pasinaudoti savo kolektyvinėmis žiniomis, kad įveiktų užduotus klausimus teisingai. Tai buvo proto maratonas! Mūšis vyko dviejais turnyrais. Pasibaigus įnirtingai kovai buvo paskelbtos net trys prizinės vietos, kurių nugalėtojai buvo apdovanoti prizais. Geriausias žaidimo akcentas buvo draugiška konkurencija tarp dalyvių. Visi juokėsi, diskutavo bei džiaugėsi kiekvienu teisingu atsakymu, tarsi čempionai. Tai buvo priminimas, kad mokymasis gali būti nepaprastai įdomus ir naudingas.

Protų mankšta taip pat vyko rengtame „Mafijos“ dviejų turų žaidime. Jo dėka dalyviai turėjo progą: paanalizuoti asmenybes, susiklosčiusias situacijas, tobulinti iškalbos galimybes bei pasitikrinti savo atsparumą stresui. Ir tai dar ne pabaiga! Dar viena veikla, su kuria puikiai praleistas laikas – „Bingo“ žaidimas. Turnyrų metu, visi kaip sporto salėje, treniravo savo atidumą, kruopštumą bei kantrybę. Visa tai atsipirko. Džiugu buvo ne kartą išgirsti šūksnius su žodžiu „bingo“!

Socialinę atskirtį patiriantys asmenys turėjo galimybę pakeisti aplinką. Daugiausia dalyvių pritraukė boulingo ir biliardo edukacija. Azartas užvaldė kiekvieną. Matėsi, kiek daug sutelkto dėmesio ir pastangų buvo įdėta žaidimų metu. Ne gana to, vyravo labai draugiška atmosfera: vyko tarpusavio susipažinimas, apsikabinimai, draugiški patapšnojimai per petį, nuoširdūs padrąsinimai ir nuolatinė tarpusavio pagalba, rodant kaip išmesti kamuolį, aiškinant taisykles ir panašiai. Susirinkusieji tik dar kartą įrodė, kad vieningumas ir geri tarpusavio santykiai, kartu leidžia pasiekti norimų rezultatų.

Neabejingų neliko po Regbio sporto klubo "Vairas" organizuotos ekskursijos, kuri buvo vietinė, Šiaulių mieste, tačiau ypatinga ir ne visiems dalyviams žinoma. Ekskursija po Šiaulių Katedros bokštą ir aplink jį. Skamba įdomiai? Tikrai taip! Visi dalyvavusieji galėtų paliudyti, kad tai viena iš įsimintiniausių edukacijų! Vienas iš svarbiausių akcentų šiose veiklose buvo šiaulietė gidė, kuri širdis pavergė negirdėtomis istorijomis, tikrais faktais bei šiltu ryšiu su visais, abiejų edukacijų metu. Jos dėka buvo sužinota ne tik detali informacija apie Šiaulių Katedrą, jos istoriją, bet ir buvo gauta puiki galimybė viską pamatyti savo akimis. Buvo aplankytos senosios kapinės, kuriose ilsisi garsūs šiauliečiai. Ne gana to, su viena grupe, pačiame Katedros bokšte, būnant šalia penkias tonas sveriančių varpų - jie netikėtai suskambo! Tai tapo nepakartojama akimirka visiems.

Turiningas laisvalaikio užimtumas: patyriminės veiklos, žygis, maudynės, šaudymas į taikinius, komandinės užduotys, karaoke ir bingo vakarai, žaidimų popietės, naujos pažintys bei kitos vykusios veiklos, įtraukė daugiau nei 100 dalyvių. Drąsiai galima teigti, kad projekto tikslas buvo pasiektas!

Visų dalyvavusiųjų projekte vardu, nuoširdžiai dėkojame Šiaulių miesto savivaldybei už galimybę socialinę atskirtį patiriantiems asmenims įsitraukti į Regbio sporto klubo „Vairas“ bendruomeninę veiklą.

Regbio sporto klubo "Vairas" informacija ir paveikslėlis
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas