Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

ŠRATC primena, kaip atsakingai rūšiuoti stiklo atliekas

Ne viskas, kas dūžta, gali būti rūšiuojama į stiklo konteinerį. VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras pažymi, kad į stiklo pakuočių atliekų surinkimo konteinerius gali būti metamos tik stiklo pakuotės. Kitų stiklo gaminių sudėtis ir perdirbimo galimybės skiriasi, dėl to skiriasi ir surinkimo priemonės.

Pakartotinis stiklo pakuočių naudojimas

Stiklainiai ir stikliniai buteliai gali būti naudojami pakartotinai ilgą laiką. Į jau turimus stiklainius galima naujai konservuoti daržoves, pilstyti uogienę, laikyti birius produktus ar panaudoti kūrybiniams darbams.

Pusės litro užsukamus stiklainius renka ir dalijimosi daiktais stotelės „Daiktų kiemas“, kurios gyventojų pristatytus stiklainius perduoda paramos ir labdaros fondui „Maisto bankas“. Maisto perdirbimo virtuvei kasdien reikalinga ne mažiau 300 stiklainių, kurie pripildomi savanorių pagamintais patiekalais alkstantiems.

Kaip rūšiuoti stiklo pakuotes?

Į stiklo pakuočių atliekų surinkimo konteinerius metamų stiklainių nei plauti, nei valyti etikečių nereikia – svarbu nusukti metalinį dangtelį ir juos ištuštinti, kad niekas nekristų, nevarvėtų ir neužterštų kitų konteineryje esančių atliekų.

Jau įskilusius ar sudužusius stiklainius, stiklinius butelius ar kitas talpas svarbu tinkamai išrūšiuoti – neprarasdamas savo kokybės stiklas gali būti lengvai perdirbamas į naujus gaminius.

Kaip rūšiuoti kitus stiklo gaminius?

Svarbu atminti, kad veidrodžiai, porcelianas, krištolas, stikliniai indai, keramika, dezinfekcinių priemonių buteliai, elektronikos lemputės, televizorių ekranai, namų langų stiklas turi būti pristatomas į artimiausią didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę. Jei šios atliekos patenka į stiklo pakuočių atliekų surinkimo konteinerį, jos užteršia tinkamai išrūšiuotas atliekas ir šios praranda galimybę būti perdirbtos. 

Automobilio langų stiklas priimamas Šiaulių regiono nepavojingų atliekų sąvartyne (Jurgeliškių k. 9, Šiaulių r.).

Miesto ūkio ir aplinkos skyrius