Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vasarą į Šiaulius atnešė spalvinga vaikystės šventė

Pamatyti tiek tėvelių su kūdikiais galima tik Šiauliuose pirmąją vasaros dieną. Tuomet į šventę „Aš – mažasis šiaulietis“ iš visų miesto kampelių renkasi šimtai jaunų šeimų. Šį kartą, švenčiant jubiliejinę šventę, Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasveikino kone pusę tūkstančio pačių mažiausių šiauliečių, padėkota jų tėveliams, pradžiuginti sesutės ir broliukai.

Jau du dešimtmečius gražia Šiaulių miesto tradicija tapusi šventė „Aš – mažasis šiaulietis“ centrinį miesto parką pripildė šurmulio, šypsenų ir vaikų krykštavimo. Į renginį buvo pakviesta per 700 šiauliečių šeimų, kurioms nuo 2023 m. gegužės 1 d. iki 2024 m. gegužės 1 d. gimė vaikučiai.  Tik Šiauliuose vykstančiame išskirtiniame renginyje naujagimiai buvo apdovanoti simboliniais pažymėjimais, puodeliais ir balionais, visas šeimas pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

 

„Jeigu jums gyvenime ko nors trūksta, greičiausiai trūksta Šiaulių, net tik mūsų mieste vyksta kai kurie dalykai. Mes jau 20 metų pasveikiname ir pasidžiaugiame kiekvienu miesto kūdikiu, pagerbiame mažųjų šiauliečių šeimas. Metai po metų rodome pavyzdį Lietuvai, kaip reikia stengtis dėl šeimų. Dėmesys naujagimiams, dėmesys šeimoms sugrįš gėriu mūsų miestui. Kaip sodini, taip ir užauga“,  – šypsodamasis kalbėjo sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

 

Pasak Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Vilmos Melenienės, prieš jubiliejinę šventę darbuotojai išsiuntė kvietimus 720 šiauliečių šeimų. Tarp jų – penkioms šeimoms per pastaruosius metus sulaukusių dvynukų.

„Labai džiaugiamės miesto rodomu dėmesiu. Panašių švenčių galėtų būti kuo daugiau. Šiaip ir pats miestas labai gražėja, darosi patogesnis, daugėja ir erdvių vaikams, dėl to iš tiesų smagu. Visoms šiauliečių šeimoms linkime turėti kuo daugiau vaikų, nes jie yra gyvenimo variklis“, – po ceremonijos sakė dvynukių Agotos ir Mortos mama Monika.

 

Daugiau nei dvi valandas šiauliečių ir miesto svečių džiaugsmui veikė pramogos ir edukacijos. Čia šventės partneriai smagiai praleisti laiką kvietė, pasipuošiant meniškomis, laikinomis tatuiruotėmis, policijos pareigūnai ir ištikimasis jų pagalbininkas Amsis pristatė policijos tarnybą, sveikino ir balionais apdovanojo mažuosius šiauliečius. Renginio metu vaikai išbandė „Early rider“ dviratukus ir turėjo galimybę pasinerti į virtualias lenktynes su „Wahoo“ treniruokliu.

Šiaulių kultūros centras 5–12 klasių mokinius kvietė kurti iliustruojančius paveikslus susijusius su vaikyste. Plenere „Piešiu vaikystę“ jaunieji menininkai savo kūrybinius šedevrus kūrė graffiti technika.

Viso renginio metu mažųjų laukė ir daugiau šventės partnerių siūlomų veiklų, pramogų. Renginio organizatoriai džiaugėsi, kad turiningai praleistas laikas ir naujos tėvelių ir vaikų užmegztos pažintys tapo saulėtos vasaros atidarymo dalimi.

 

Šventės rėmėjas draudimo bendrovės „Compensa Life Vienna Insurance Group SE“ Lietuvos filialas. Renginio draugai UAB „Rūta“ ir Šiaulių menų mokykla. Organizatoriai – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius, Šiaulių kultūros centras.

Visa nuotraukų galerija čia:https://www.facebook.com/share/p/9XZg4jksyFAqvp71/

Šeimos, kurios neturėjo galimybės dalyvauti šventėje, mažųjų šiauliečių pažymėjimus galės atsiimti Civilinės metrikacijos skyriuje jo darbo laiku.

 

 V. Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis