Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Viktorinoje „Gamtos labirintai“, skirtoje mokyklos 50-ečiui paminėti, varžėsi miesto progimnazijų penktokai

        „Net savo nuostabiausiomis svajomis žmogus negali sukurti ko nors puikesnio už gamtą“ – Ž. B. Lamarkas.

 Lapkričio 10  dieną  Gegužių progimnazijoje vyko tradicinė 13 – oji viktorina ,,Gamtos labirintai‘‘. Viktorinos dalyvius pasveikino Gegužių progimnazijos  mokinių ansamblis „Strazdanėlės“ ir mokytoja R. Janulienė.

Renginio organizatorės – informacinių technologijų ir matematikos mokytoja R.Balčiūnienė bei fizikos, matematikos, gamtos ir žmogaus mokytoja R. Žemaičiūnienė – pakvietė miesto mokyklų 5 klasių mokinius joje dalyvauti. Viktorinos tikslas – skatinti mokinių natūralų poreikį pažinti gamtos paslaptis, ugdyti pagarbą gyvybei ir atsakomybę už ją.

Renginio metu  varžėsi  6 mokinių komandos iš Ragainės, „Juventos“, Dainų bei Gegužių progimnazijų.  Penktokai turėjo atsakyti į klausimus naudodamiesi vaikų pamėgta Kahoot programa. Klausimai buvo suskirstyti pagal temas: „Gyvūnai aplink mus“, „Gamtos reiškiniai“, „Gyvūnų pasaulyje“, „Apie Žemę“, „Gyvūnai animacijoje“. Mokiniai aktyviai ir linksmai atsakinėjo į klausimus, žinios buvo apylygės. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad geriausiai sekėsi svečiams: Ragainės progimnazijos „Ragainiukų“ komandai (I vieta), nedaug atsiliko  Dainų „Drąsuoliai“ (II vieta), pakankamai gerai sekėsi „Juventos“ „Gamtininkų“ komandai (III vieta). Ketvirtą vietą pasidalino Gegužių progimnazijos dvi ir kita Dainų progimnazijos komanda.

Dėkojame mokiniams už dalyvavimą, mokytojams – už mokinių paruošimą.

Renginio nuotraukas ir informaciją parengė  mokytojos R. Balčiūnienė ir R. Žemaičiūnienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas