Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vizitas Šiauliuose

Trečiadienį Šiauliuose lankėsi VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovai, kurie kartu su Šiaulių miesto savivaldybės vicemeru, administracijos Ekonomikos ir investicijų skyriaus, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų darbuotojais bei Šiaulių laisvosios ekonominės zonos atstovais aptarė miestui aktualius klausimus dėl investuotojų pritraukimo, keliavo po įvairias Šiaulių įmones.

Diskutuota apie tai, ką miestas gali pasiūlyti potencialiems investuotojams, pristatyta paruošta infrastruktūra ir turimos teritorijos plyno lauko investicijoms, galimybės naudotis geležinkelio vėže, viešuoju logistikos terminalu ar oro uosto teikiamomis paslaugomis.

Svečiai taip pat apžiūrėjo atsinaujinusį Vilniaus universiteto (VU) Šiaulių akademijos rengimo centrą, kurio modernios ir šiuolaikiškos mokymosi, darbo ir poilsio erdvės prisideda prie kokybiškesnio studijų proceso ugdant rinkai aktualius ir paklausius specialistus. Delegacijos atstovai užsuko ir į Šiaulių bulvarą, susitiko su miesto meru Artūru Visocku.

Aplankytos kelios mieste veikiančios įmonės: mesto centre įsikūręs UAB „NFQ Technologies“ padalinys (įmonė užsiima programinės įrangos kūrimu), taip pat Šiaulių pramoniniame parke sėkmingai veikianti įmonė UAB „Ltintus“, priklausanti JAV įmonių grupei „INTUS Windows” ir Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusi vienos didžiausių Europoje automobilių krovinių liftų gamintojos „Bär Cargolift“ gamykla. Visų įmonių vadovai papasakojo apie vykdomą veiklą, ateities planus, delegacijos atstovams buvo parodytos gamybinės patalpos ir pristatyti gamybiniai procesai.

VŠĮ „Investuok Lietuvoje“ yra ne pelno siekianti tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra ir labai dažnai – pirmasis globalaus verslo atstovų kontaktas su Lietuva. Organizacijos tikslas – pritraukiant tarptautines kompanijas prisidėti prie naujų darbo vietų kūrimo, didinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą, investicinį patrauklumą ir šalies žinomumą pasaulyje.

Ekonomikos ir investicijų skyriaus informacija, nuotraukos V. Lebedžio, J. Švėgždos ir VU Šiaulių akademijos

VšĮ Investuok Lietuvoje vizitas